ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Συνεδριάζει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων – Ποιοι επιδημιολογικοί παράγοντες θα κρίνουν τις αποφάσεις

Με τους επιδημιολογικούς δείκτες επιβαρυμένους, συνεδριάζει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων. Δεδομένη θεωρείται η εισήγηση για παράταση των υφιστάμενων περιοριστικών μέτρων, καθως τα αρνητικά ρεκόρ σε κρούσματα και διασωληνωμένους, που καταγράφηκαν μέσα στην εβδομάδα, δεν αφήνουν – τουλάχιστον προς το παρον- περιθώρια για χαλάρωση.

Στη σημερινή ενημέρωση θα δοθούν διευκρινίσεις από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, σχετικά με τα self τεστ, που αναμένεται από τις αρχές Απριλίου να διατίθενται δωρεάν, για τους πολίτες, στα φαρμακεία.
Υπενθυμίζεται ότι τα 4 τεστ το μήνα που θα παρέχονται σε κάθε Έλληνα πολίτη με την επίδειξη του ΑΜΚΑ θα είναι απολύτως δωρεάν.

Οι επιστήμονες εμφανίζονται επιφυλακτικοί στο να πουν πότε μπορεί να ανοίξει η κοινωνία και η αγορά, καθώς -όπως επισημαίνουν- πρόκειται για ένα δυναμικό φαινόμενο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Νίκος Πλατανησιώτης εκτίμησε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξει αύξηση των διασωληνωμένων, σημειώνοντας ότι ένα ποσοστό 4-5% των νοσηλευομένων θα χρειαστεί να μπουν σε ΜΕΘ, ενώ πρόσθεσε ότι τη μεθεπόμενη θα υπάρξει σταδιακή μείωση. Όσον αφορά το άνοιγμα του λιανεμπορίου ο κ. Πλατανησιώτης τόνισε ότι όσο προχωράνε οι εμβολιασμοί τόσο προχωράμε προς την κανονικότητα, ωστόσο -είπε- είναι πολύ νωρίς για τις αρχές Απριλίου, ίσως τη μεθεπόμενη. Παράλληλα επεσήμανε ότι τίθενται πολλά υγειονομικά και επιδημιολογικά ερωτήματα καθώς ο κόσμος έχει πλέον κουραστεί ψυχολογικά και χαλαρώνει τα μέτρα. “Ήρθε η ώρα των κρίσιμων αποφάσεων”, είπε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά και σημείωσε ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί και στην παραγωγική κοινότητα κατά προτεραιότητα, γιατί δεν μπορούμε να μιλάμε για άνοιγμα του τουρισμού, που θεωρείται η βαριά μας βιομηχανία, χωρίς να έχουν εμβολιαστεί οι εργαζόμενοι του κλάδου. “Δεν μπορούμε να μιλάμε για covid-free νησιά, covid-free ξενοδοχεία και να μην έχουν εμβολιαστεί οι εργαζόμενοι”, είπε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου μιλώντας στην ΕΡΤ απέφυγε να δώσει κάποια ημερομηνία για το άνοιγμα της κοινωνίας και της αγοράς λέγοντας πως είναι παρακινδυνευμένο αφού η πανδημία πρόκειται για ένα δυναμικό φαινόμενο.

Εν τω μεταξύ, άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό των ηλικιών 70 έως 74 ετών.

Οι “27” συμφώνησαν να ενισχύσουν την παραγωγή εμβολίων στην Ευρώπη και να βελτιώσουν τον ρυθμό των εμβολιασμών σε όλες τις χώρες-μέλη.

Ρεπορτάζ: Σοφία Πατραμάνη

www.ertnews.gr



Το άρθρο Συνεδριάζει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων – Ποιοι επιδημιολογικοί παράγοντες θα κρίνουν τις αποφάσεις εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/synedriazei-i-epitropi-empeirognomonon-poioi-epidimiologikoi-paragontes-tha-krinoyn-tis-apofaseis/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συνεδριάζει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων – Ποιοι επιδημιολογικοί παράγοντες θα κρίνουν τις αποφάσεις Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">