ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δύσκολη νύχτα στα χωριά και στην ευρύτερη Θεσσαλία – Μέρα ελέγχων & απογραφής των ζημιών

Δύσκολη νύχτα με αρκετούς μετασεισμούς για την περιοχή της Θεσσαλίας. Πολλοί κάτοικοι διανυκτέρευσαν σε σκηνές και σε ξενοδοχεία, υπό τον φόβο των μετασεισμών. Ξεκινούν σήμερα  εκτεταμένοι έλεγχοι στα κτίρια των περιοχών που επλήγησαν από τον ισχυρό σεισμό.

Στο χωριό Μεσοχώρι Ελασσόνας υπέστησαν σοβαρές ζημιές περισσότερα από 30 σπίτια, μία εκκλησία και ένα σχολείο, ενώ από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα. Τραυματιοφορείς έδωσαν μάχη με το χρόνο για να απεγκλωβίσουν έναν ηλικιωμένο. Σήμερα συνεργεία  θα ξεκινήσουν τη καταγραφή των ζημιών, ενώ τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.

Ο δήμαρχος, Νίκος Γάτσας μιλώντας στην  ΕΡΤ είπε πως τα σχολικά κτίρια δεν εμφάνισαν κάποια σοβαρή ζημιά αλλά σε καμμιά περίπτωση δεν μπορεί να υπάρξει εφησυχασμός  και θα γίνουν ενδελεχείς έλεγχοι τις επόμενες ώρες και ημέρες.

Ανάλογη εικόνα και στο Δαμάσι Τυρνάβου, όπου περισσότερα από 80 σπίτια έχουν καταρρεύσει.  Πολλοί κάτοικοι διανυκτέρευσαν στο γήπεδο της περιοχής, ενώ 300 κάτοικοι του χωριού μεταφέρθηκαν και φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο των Τρικάλων. Ο διευθυντής του  δημοτικού σχολείου Γρηγόρης Λέτσιος μίλησε για την συντεταγμένη εκκένωση των μαθητών και προσβλέπει  πλέον σε νέες εγκαταστάσεις καθώς το κτίσμα ήταν του 1938 και κατέρρευσε.

Στις σκηνές υπάρχουν οικογένειες με πολλά παιδιά και οι θερμοκρασίες στην περιοχή είναι χαμηλές.

Ο σεισμός προήλθε από το ρήγμα Τυρνάβου, ήταν επιφανειακός και για το λόγο αυτό έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές. Η μετασεισμική δραστηριότητα είναι έντονη, γεγονός που καθησυχάζει τους ειδικούς. Οι κάτοικοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί, καθώς η σεισμική ακολουθία μπορεί να κρατήσει εβδομάδες, δίνοντας μεγάλους μετασεισμούς.

Ανταπόκριση. Βαγγέλης Μητρούσιας, Κωσταντίνα θεοχαρούλη

www.ertnews.gr

Το άρθρο Δύσκολη νύχτα στα χωριά και στην ευρύτερη Θεσσαλία – Μέρα ελέγχων & απογραφής των ζημιών εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/dyskoli-nychta-sta-choria-kai-stin-eyryteri-thessalia-mera-elegchon-amp-apografis-ton-zimion/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δύσκολη νύχτα στα χωριά και στην ευρύτερη Θεσσαλία – Μέρα ελέγχων & απογραφής των ζημιών Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">