ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ασφυξία στις ΜΕΘ -Αναμένεται νέα αύξηση κρουσμάτων

 

Ιδιαίτερα αυξημένος αναμένεται να είναι σήμερα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού, με πληροφορίες ότι θα είναι τουλάχιστον 3.500 από 60.000 και πλέον rapid tests. Σχετική εκτίμηση και μάλιστα για αύξηση των κρουσμάτων και τις επόμενες εβδομάδες , διατύπωσε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας κατά τη συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο.

Με τα φύλλα πορείας στα χέρια, τα οποία τους παραδόθηκαν χθες βράδυ από την αστυνομία, έφτασαν λίγο πριν τις 8 το πρωί στον Ερυθρό Σταυρό, πολλοί από τους 206 γιατρούς που επιστρατεύτηκαν συνολικά, προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο εθνικό σύστημα υγείας.

Οι γιατροί θα ενταχθούν για έναν μήνα στο ΕΣΥ. Θα δικαιούνται:

  • αμοιβή ανάλογη με τα καθήκοντά τους,
  • θα καλύπτονται νομικά από τις ισχύουσες διατάξεις για τους γιατρούς του ΕΣΥ
  • και θα μπορούν να διατηρούν τα ιδιωτικά τους ιατρεία, πέραν του ωραρίου τους στα νοσοκομεία. (ΕΦΕ)

Πολύ ικανοποιητική χαρακτήρισε τη προσέλευση των ιδιωτών, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελεία Πελώνη και όπως διευκρίνισε  “μιλάμε για ποσοστό πάνω από 90%“.

Σε 48 ώρες έγιναν 1.000 εισαγωγές – “Μαύρο” ρεκόρ διασωληνωμένων

Στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας βρίσκονται 681ας ασθενείς , κι αν ξεπεραστεί η δυνατότητα νοσηλείας θα αρχίσουν οι διακομιδές στην περιφέρεια, όπως δήλωσε ο Διευθυντής ΜΕΘ του Ναυτικού Νοσοκομείου, Βασίλης Μπέκος.

Οι αριθμοί εισαγωγών αυξάνονται και στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, όπου επίσης τα κρούσματα ανεβαίνουν. Οι δύο επόμενες εβδομάδες θα είναι πολύ δύσκολες, προειδοποιεί ο λοιμωξιολόγος, Συμεών Μεταλλίδης.

“Είμαστε εκπαιδευμένοι, ήρθαμε να ενισχύσουμε το σύστημα, αλλά…”

“Θα κάνουμε ό,τι μας πουν, τόνισε κατά την άφιξή του στον “Ερυθρό Σταυρό”, ο παθολόγος Βασίλης Μιτζέλος.

Ήρθαμε να ενισχύσουμε το σύστημα, αφού διάλεξαν αυτόν τον τρόπο.  Εγώ δεν το περίμενα γιατί είμαι μισθωτός στον ΕΔΟΕΑΠ, περίμενα ότι θα καλύπτω εκεί την θέση που είναι φορέας πρωτοβάθμιας φροντίδας, ανέφερε από την πλευρά του ο Πνευμονολόγος, Γιώργος Κρομμύδας.

“Διάλεξα οικογενειακός γιατρός ιδιώτης, γιατί έχω 4 παιδιά, δουλεύω 4 ώρες και δεν μπορώ να είμαι στο νοσοκομείο”, υπενθύμισε η Άννα Μπαγιάγου, ενώ η πνευμονολόγος του ΕΠΠΥ, Ειρήνη Παπανεοφύτου, τόνισε ότι αναγκάστηκε να μετακινήσει περιστατικά που δεν ξέρει αν θα μπορέσει να δει.

“Παρ΄όλα αυτά πρέπει να βοηθήσουμε την κατάσταση, χαίρομαι που θα συνδράμω στο ΕΣΥ γιατί πάνω απ΄όλα είναι η αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο”, ανέφερε από την πλευρά του ο Πνευμονολόγος- Φυματιολόγος Ελευθέριος Παπαλευθέρης.

“Δεν φτάνει το προσωπικό, δεν φτάνουν οι δομές που υπάρχουν”

” Υπάρχουν διασωληνωμένοι σε κοινούς θαλάμους, υπάρχουν ασθενείς μετά από εφημερία που μένουν ώρες και μέρες σε τμήματα βραχείας νοσηλείας, γιατί δεν υπάρχουν κρεβάτια να νοσηλευτούν, δεν έχουμε την απαραίτητη υποδομή και υπάρχουν μέρες που μας λείπουν αναπνευστήρες για διασωλήνωση”, περιγράφει η παθολόγος του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, Μαίρη Αγορογιάννη.

Σε όλες τις συναφείς ειδικότητες για τον Covid έγιναν 1400 προσλήψεις μονίμων και 10.000 προσλήψεις επικουρικών. Δεν έχει μείνει πλέον νοσηλευτής στην αγορά πουθενά και δεν έχει μείνει γιατρός που να μην είναι σε σχέση εργασίας με το ΕΣΥ, ανέφερε χθες ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση διασταυρώνουν τα ξίφη τους

“Τι νόημα έχει να συζητάμε για επίταξη, αυτό καταλήγει να είναι ένα είδος εμμονής, την στιγμή που υπάρχει συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Αυτή η εμμονή με την επίταξη, μόνο περίεργα ιδεολογικοπολιτικά κίνητρα μπορεί να έχει, αλλιώς δεν έχει χαρακτήρα λειτουργικό”, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Η  απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Σε σημερινή του εμφάνιση στην ΕΡΤ ο Μάκης Βορίδης χαρακτήρισε την επίταξη ιδιωτικών κλινικών “αχρείαστο κόστος”. Χωρίς ντροπή τα στελέχη της κυβέρνησης αδιαφορούν για τη δημόσια υγεία και τα απαραίτητα μέτρα για να σωθούν ανθρώπινες ζωές. H επίταξη ιδιωτικών κλινικών αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση. Η ΝΔ αποδεικνύει καθημερινά ότι είναι μια επικίνδυνη κυβέρνηση.

Φ. Γεννηματά: Να ενταχθούν και τα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία

“Θα έπρεπε το συντομότερο δυνατό, εκτός από ιδιώτες γιατρούς, που τους το έχουμε προτείνει τόσους μήνες και με μεγάλη καθυστέρηση υλοποιούν τώρα, να ενταχθούν υποχρεωτικά και τα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία, τώρα πριν να είναι αργά, ανέφερε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

 

www.ertnews.gr



Το άρθρο Ασφυξία στις ΜΕΘ -Αναμένεται νέα αύξηση κρουσμάτων εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/featured/asfyxia-stis-meth-anamenetai-nea-ayxisi-kroysmaton/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ασφυξία στις ΜΕΘ -Αναμένεται νέα αύξηση κρουσμάτων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">