ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Άλλη μια δύσκολη εβδομάδα στις ΜΕΘ και κλινικές Covid

Μετρώντας ένα “βαρύ” Σαββατοκύριακο, όπου μόνο σε ένα 24ωρο υπήρξαν 293 εισαγωγές στα νοσοκομεία της Αττικής, ξεκινά άλλη μια δύσκολη εβδομάδα στο μέτωπο της πανδημίας, με επιστήμονες να μας προετοιμάζουν για νέα αρνητικά ρεκόρ κρουσμάτων.

Τα στοιχεία προκαλούν αγωνία για τις αντοχές του ΕΣΥ, καθώς οι μεταλλάξεις δίνουν ταχύτητα στη διασπορά ενώ ρίχνουν τον ηλικιακό μέσο όρο των νοσούντων.

Οι μονάδες εντατικής στα νοσοκομεία της πρωτεύουσας εμφανίζουν 90% σε πληρότητα, καταγράφοντας αύξηση κατά 30% του αριθμού των ασθενών. Από τις 2.252 κλίνες απλής νοσηλείας οι 1780 είναι κατειλημμένες.

Η πίεση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας αναμένεται να συνεχιστεί για ένα μήνα ακόμα, οι υγειονομικοί ωστόσο διαβεβαιώνουν πως κανείς δεν θα μείνει χωρίς φροντίδα. Προωθούνται εξιτήρια ασθενών που πρέπει να συνεχίσουν την αποθεραπεία εκτός νοσοκομείου σε κέντρα αποκατάστασης και απελευθερώνονται πολύτιμες κλίνες.

Χθες ανακοινώθηκαν 1.142 νέα κρούσματα – τα 569 στην Αττικη και τα 130 στη Θεσσαλονικη – 53 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 466 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Επίσης οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν τον εντοπισμό 2 κρουσμάτων στην Αττική, τα οποία φέρουν μετάλλαξη που περιλαμβάνεται στα στελέχη της Νότιας Αφρικής και της Βραζιλίας.

Διαβάστε επίσης Ασφυξία στις ΜΕΘ της Αττικής

Το Σάββατο το σύστημα υγείας ενισχύθηκε με 10 νέες κλίνες ΜΕΘ Covid στο Τζάνειο και χθες εντάχθηκαν άλλες 30 κλίνες στο ΚΑΤ. Συνολικά είναι 370 κλίνες. Ακόμα, στο νοσοκομείο της Χαλκίδας δημιουργούνται 30 απλές κλίνες Covid, όπου θα μεταφερθούν περιστατικά από νοσοκομεία της Αττικής που δεν απαιτούν διασωλήνωση. Παράλληλα, συνεχίζεται η διαδικασία εκκένωσης κλινικών και η μεταφορά ασθενών στο Σισμανόγλειο, το οποίο διαθέτει 310 κλίνες και από την Τετάρτη θα είναι αποκλειστικά Covid νοσοκομείο.

Στη Θεσσαλονίκη η κατάσταση με τις εισαγωγές στα νοσοκομεία κρίνεται σταθερή και διαχειρίσιμη

Τα νοσοκομεία της Πάτρας ωστόσο είναι ασφυκτικά γεμάτα με διψήφια κρούσματα. Επτά παιδιά νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του Ρίου.

Τα δεδομένα κάνουν την απόφαση για παράταση του lockdown που τυπικά λήγει την Καθαρά Δευτέρα αναμενόμενη, με νέο ορίζοντα για άνοιγμα της οικονομίας τη Δευτέρα 22 Μαρτίου με αυστηρά μέτρα προστασίας (διπλή μάσκα, αριθμό ατόμων με βάση τα τετραγωνικά μέτρα) μετακίνηση εντός δύο χιλιομέτρων ή εντός δήμου και τρίωρη μετακίνηση για αγορές με sms στο νέο πενταψήφιο 13032.

Διάβαστε επίσης Με σχέδιο για το άνοιγμα του lockdown – Κριτήριο τα επιδημιολογικά δεδομένα

Πάντως και το Σαββατοκύριακο που πέρασε δεν έλειψαν οι επικίνδυνοι συνωστισμοί όπως στην Οβρυά Πατρών, όπου διοργανώθηκε “κορονοπάρτι” 200 ατόμων σε σπίτι.

Στην Αθήνα, ωστόσο, οι βόλτες πολιτών στην πλατεία της Νέας Σμύρνης κατέληξαν όπως κατήγγειλαν περίοικοι και αυτόπτες μάρτυρες σε υπέρμετρη βία εκ μέρους αστυνομικών που είχαν μεταβεί εκεί για βεβαίωση παραβάσεων. Η ένταση κατέληξε σε πορεία διαμαρτυρίας, με ρίψη χημικών και 11 προσαγωγές πολιτών εκ μέρους της ΕΛΑΣ, αλλά και σε εντολή για διεξαγωγή διοικητικής έρευνας για την αντίδραση των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στα γεγονότα.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Άλλη μια δύσκολη εβδομάδα στις ΜΕΘ και κλινικές Covid εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/roi-idiseon/alli-mia-dyskoli-evdomada-stis-meth-kai-klinikes-covid/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Άλλη μια δύσκολη εβδομάδα στις ΜΕΘ και κλινικές Covid Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">