ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

EMA για AstraZeneca: Εξετάζονται τα περιστατικά – Τα οφέλη του εμβολίου υπερτερούν των κινδύνων

Στρασβούργο –  Ανταπόκριση Κ. Δαβάνης

Τα οφέλη του εμβολίου εξακολουθούν να υπερτερούν των κινδύνων, δήλωσε η εκτελεστική διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) Εμερ Κουκ κατά την έκτακτη συνέντευξη Τύπου που οργανώθηκε αφού αρκετές ευρωπαϊκές χώρες ανέστειλαν τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της Covid-19 λόγω ανησυχιών για την εμφάνιση αιματικών θρόμβων.

«Παραμένουμε σταθερά πεπεισμένοι ότι τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca στην πρόληψη της Covid-19, με τον συνδεόμενο με αυτήν κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου, υπερτερούν του κινδύνου των παρενεργειών», δήλωσε η Εμερ Κουκ.

Η Εμερ Κουκ δήλωσε ότι η ευρωπαϊκή ρυθμιστική πραγματοποιεί έρευνα αξιολογώντας κάθε ένα από τα περιστατικά που έχουν αναφερθεί, και τα οποία είναι πολύ σπάνια, και αναμένεται να ολοκληρώσει την έρευνα την Πέμπτη.

Πάντως τόνισε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το εμβόλιο της AstraZeneca έχει προκαλέσει την δημιουργία θρόμβων προσθέτοντας ότι ο αριθμός των περιστατικών που έχουν αναφερθεί είναι αντίστοιχος με τον αριθμό που συναντάται στον γενικό πληθυσμό.

Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το εμβόλιο της AstraZeneca έχει προκαλέσει την δημιουργία θρόμβων, δήλωσε η εκτελεστική διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) Εμερ Κουκ κατά την διάρκεια της έκτασης συνέντευξης Τύπου επισημαίνοντας ότι ο αριθμός των περιστατικών που έχουν αναφερθεί είναι αντίστοιχος με τον αριθμό που συναντάται στον γενικό πληθυσμό.

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα ανακοινωθούν στην Πέμπτη.

www.ertnews.grΤο άρθρο EMA για AstraZeneca: Εξετάζονται τα περιστατικά – Τα οφέλη του εμβολίου υπερτερούν των κινδύνων εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.source https://www.ertnews.gr/eidiseis/diethni/kosmos/ema-gia-astrazeneca-exetazontai-ta-peristatika-ta-ofeli-toy-emvolioy-yperteroyn-ton-kindynon-video/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: EMA για AstraZeneca: Εξετάζονται τα περιστατικά – Τα οφέλη του εμβολίου υπερτερούν των κινδύνων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb