ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Rapid test δωρεάν από τα φαρμακεία – Πώς τα προμηθευόμαστε – Πώς θα γίνονται στο σπίτι

Δωρεάν rapid test θα προμηθεύονται πλέον οι πολίτες από τα φαρμακεία, με την επίδειξη του ΑΜΚΑ τους. Έτσι, η Ελλάδα γίνεται η πρώτη χώρα που προχωρά σε αυτό το μέτρο, με στόχο τον έλεγχο της διασποράς του κορονοϊού. Κάθε πολίτης θα δικαιούται 4 τεστ τον μήνα.

Η διεξαγωγή πολλών τεστ ανίχνευσης του ιού, είναι κάτι που πολλοί επιστήμονες ζητούσαν μετ’ επιτάσεως εδώ και πολλούς μήνες.

Τα rapid test αυτοδοκιμής, τα λεγόμενα self test, μπορούν με εύκολο τρόπο να δείχνουν από το σπίτι το αποτέλεσμα, μέσα σε λιγότερο από μισή ώρα.

Πώς γίνεται η λήψη δείγματος

Μέσα στη συσκευασία θα υπάρχει φυλλάδιο οδηγιών χρήσης καθώς και ενημερωτικό φυλλάδιο με το τι πρέπει να κάνει ο πολίτης στην περίπτωση που τέστ βγει θετικό.

Ο πολίτης, τηρώντας σχολαστικά τους κανόνες υγιεινής των χεριών, θα λαμβάνει δείγμα σάλιου από το στόμα, με το ειδικό στυλό/μπατονέτα που θα υπάρχει στην συσκευασία.

Η συσκευασία περιλαμβάνει τον ειδικό ανιχνευτή του κορονοϊού, όπου θα τοποθετείτει το δείγμα, προκειμένου αυτό να δείξει το τελικό αποτέλεσμα, βάσει χρώματος. Η ακρίβεια διάγνωσης του τεστ αγγίζει το 71%.

Τεστ δικαιούνται όλοι όσοι διαθέτουν ΑΜΚΑ, άρα και τα παιδιά.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΤΕΛΙΟΣ ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΣ

www.ertnews.gr



Το άρθρο Rapid test δωρεάν από τα φαρμακεία – Πώς τα προμηθευόμαστε – Πώς θα γίνονται στο σπίτι εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/roi-idiseon/4-rapid-test-aytodokimis-ton-mina-dorean-gia-ton-kathe-politi-apo-ta-farmakeia/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Rapid test δωρεάν από τα φαρμακεία – Πώς τα προμηθευόμαστε – Πώς θα γίνονται στο σπίτι Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">