ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Επαναλειτουργούν κομμωτήρια, υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι -Τα sms για τις μετακινήσεις

Επαναλειτουργούν από σήμερα με αυστηρά μέτρα, κομμωτήρια, κέντρα περιποίησης άκρων, αρχαιολογικοί χώροι, πάρκα και παιδικές χαρές, στο πλαίσιο της σταδιακής χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή μετά το πράσινο φως των λοιμωξιολόγων.
Για τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις στέλνοντας τον κωδικό 6 στο 13033 ή έχοντας συμπληρώσει τη βεβαίωση τύπου Β. Δεν ισχύει ο περιορισμός μετακίνησης μόνο εντός δήμου ή ως 2 χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο κατοικίας.
Τους υπαίθριους αρχαιολογικούς χώρους θα μπορούν οι πολίτες να τους επισκέπτονται έως 3 άτομα με εξαίρεση τις οικογένειες. Η συγκεκριμένη μετακίνηση θα γίνεται με τον κωδικό 6 στο 13033 και χωρίς χρήση αυτοκινήτου.
Ανοιχτά είναι από σήμερα. Ακρόπολη, Αρχαία Αγορά, Ολυμπίειο, Κεραμεικός, Βιβλιοθήκη του Αδριανού, Ναός του Ποσειδώνα, Αρχαία Ελευσίνα, Ολυμπία, Μεσσήνη, Αιγές, Πέλλα, Ελεύθερνα, Αμφίπολη, Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης, Ασκληπιείο Επιδαύρου, Άβδηρα, Νικόπολη και Αρχαία Νεμέα.

Η σωματική άσκηση επιτρέπεται και εκτός δήμου και πέρα των 2 χιλιομέτρων μόνο με τα πόδια ή με το ποδήλατο. Εξακολουθεί να απαγορεύεται η μετακίνηση από δήμο σε δήμο με το αυτοκίνητο. H μετακίνηση θα γίνεται με αποστολή του κωδικού 6 στο 13033.
Η ώρα έναρξης του μέτρου της απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα έχει αλλάξει και ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί της επομένης όλες τις ημέρες της εβδομάδας.
Στις εκκλησίες, μπορεί να τελεστεί λειτουργία με 1 πιστό ανά 25 τ.μ. και όριο τους 20 πιστούς για την 25η Μαρτίου και τους δεύτερους χαιρετισμούς της Θεοτόκου (26 Μαρτίου). Τέλος, επιτρέπεται, πλέον, η ερασιτεχνική αλιεία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους δήμους με χρήση του κωδικού 6.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Επαναλειτουργούν κομμωτήρια, υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι -Τα sms για τις μετακινήσεις εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/epanaleitoyrgoyn-kommotiria-ypaithrioi-archaiologikoi-choroi-ta-sms-gia-tis-metakiniseis/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Επαναλειτουργούν κομμωτήρια, υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι -Τα sms για τις μετακινήσεις Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">