ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Την αξιολόγηση του Sputnik V ξεκινά ο EMA – Ρωσία: Έτοιμες 50 εκ. δόσεις από τον Ιούνιο του 2021

Ανταπόκριση Μόσχα: Αχιλλέας Πατσούκας

Στην αξιολόγηση του ρωσικού εμβολίου Sputnik V ανακοίνωσε πως προχωρά Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA).

Η απόφαση ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα εργαστηριακών και κλινικών μελετών του φαρμάκου σε ενήλικες.

Σύμφωνα με το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων “ο EMA θα αξιολογήσει τη συμμόρφωση του εμβολίου Sputnik V με τα πρότυπα της ΕΕ για την αποτελεσματικότητα, την ασφάλεια και την ποιότητα του”. Το Sputnik V είναι ένα από τα τρία κορυφαία εμβόλια κορονοϊού στον κόσμο όσον αφορά τον αριθμό των εγκρίσεων που έχουν ληφθεί από κυβερνητικές ρυθμιστικές αρχές. Έχει ήδη εγγραφεί από 42 χώρες, με συνολικό πληθυσμό άνω των 1,1 δισεκατομμυρίων ανθρώπων.

Η Ουγγαρία και η Σλοβενία έχουν ήδη εγκρίνει τη χρήση του Sputnik, χωρίς να περιμένουν μια πανευρωπαϊκή εγγραφή από τον EMA. Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται αντίστοιχες συζητήσεις με την Αυστρία και την Τσεχία για την καταχώρηση του ρωσικού εμβολίου.

Η Ρωσία δήλωσε χθες Πέμπτη ότι στην περίπτωση που λάβει έγκριση, θα είναι σε θέση να προμηθεύσει την ΕΕ με εμβόλια για 50 εκατομμύρια Ευρωπαίους.

“Μετά την έγκριση του EMA, θα είμαστε σε θέση να παρέχουμε εμβόλια για 50 εκατομμύρια Ευρωπαίους από τον Ιούνιο του 2021”, δήλωσε ο Kirill Dmitriyev, επικεφαλής του ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων που ανέπτυξε το Sputnik.

www.ertnews.gr

Το άρθρο Την αξιολόγηση του Sputnik V ξεκινά ο EMA – Ρωσία: Έτοιμες 50 εκ. δόσεις από τον Ιούνιο του 2021 εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/roi-idiseon/tin-axiologisi-toy-sputnik-v-xekina-o-ema-rosia-etoimes-50-ek-doseis-apo-ton-ioynio-toy-2021/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Την αξιολόγηση του Sputnik V ξεκινά ο EMA – Ρωσία: Έτοιμες 50 εκ. δόσεις από τον Ιούνιο του 2021 Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">