ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

The Flatey enigma Σ1:Επ4

strong>Διαθέσιμο έως 21/3/2021
Μετά την αποκάλυψη της αλήθειας για τη δολοφονία και το μυστήριο του χειρόγραφου, η Γιοχάνα νιώθει, επιτέλους την ανάγκη να ελευθερωθεί από τους εφιάλτες του παρελθόντος.


Την άνοιξη του 1971, η Γιοχάνα, μια καθηγήτρια Σκανδιναβικών Σπουδών επιστρέφει στην πατρίδα της από το Παρίσι για να παραστεί στην κηδεία του πατέρα της. Επίσης προσπαθεί να δουλέψει με το πανεπιστήμιο, αλλά οι φεμινιστικές της απόψεις για τη συστηματική σίγαση των γυναικείων φωνών στην ιστορία δεν αρέσουν στο συμβούλιο του πανεπιστημίου. Ωστόσο έχει μια ευκαιρία να αποδείξει τι αξίζει, ολοκληρώνοντας το έργο του πατέρα της, ο οποίος προσπαθούσε να λύσει τον γρίφο από το Βιβλίο του Φλάτεϊ, ένα μεσαιωνικό χειρόγραφο για τους βασιλιάδες της Νορβηγίας.
Σύμφωνα με τον θρύλο, ο γρίφος θα αποκαλύψει τον τάφο του τελευταίου μεγάλου φυλάρχου των Βίκινγκς.
Για να έρθει πιο κοντά στο θέμα της, η Γιοχάνα μετακομίζει στο Φλάτεϊ, ένα μεγάλο έρημο νησί λίγο έξω από τις ακτές της Ισλανδίας. Όμως υπάρχουν κι άλλοι που ενδιαφέρονται για τον γρίφο. Όταν βρίσκεται το πτώμα ενός Δανού κωδικολόγου, ο οποίος ήταν καλεσμένος του πατέρα της Γιοχάνα, η αστυνομία στέλνει εκπρόσωπο να ερευνήσει την υπόθεση. Ο ντετέκτιβ αποδεικνύεται πως είναι ο πρώην σύντροφος της Γιοχάνα, ο Μπρίνιαρ, ένας εκδικητικός άνθρωπος που είναι ακόμα πικραμένος από τον χωρισμό τους, χρόνια πριν.
Ενώ την κυνηγούν απ’ όλες τις πλευρές, η Γιοχάνα πρέπει να βουτήξει βαθιά στο σκοτάδι και τον πόνο στο ταξίδι της για την επίλυση του γρίφου.

Δραματική σειρά μυστηρίου 4 ωριαίων επεισοδίων, παραγωγής Sagafilm & Reykjavik Films, 2019
Σκηνοθεσία: Björn B. Björnsson
Παίζουν: Lára Jóhanna Jónsdótt, Stefán Hallur Stefánsson, Hilmir Jensson, Søren Malling, Þuríður Blær Jóhannsdóttir, Sigurður Sigurjónsson



Το άρθρο The Flatey enigma Σ1:Επ4 εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertflix.gr/xenes-seires/the-flatey-enigma/the-flatey-enigma-s1-ep4/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: The Flatey enigma Σ1:Επ4 Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">