ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

The spider’s web (Στα δίχτυα της Βρετανικής αράχνης)

(θα είναι διαθέσιμο έως 8/4/2021)
Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει πώς η Βρετανία μεταμορφώθηκε από αποικιοκρατική δύναμη σε μια παγκόσμια οικονομική δύναμη. Στη δύση της αυτοκρατορίας, οικονομικά συμφέροντα στο Σίτι του Λονδίνου δημιουργούν έναν ιστό παράκτιων δικαιοδοσιών τραπεζικού απορρήτου, που συγκεντρώνουν πλούτο από ολόκληρο τον πλανήτη και τον κρύβουν πίσω από παράξενες οικονομικές δομές.
Σήμερα ο μισός παράκτιος πλούτος του κόσμου μπορεί να βρίσκεται κρυμμένος σε βρετανικές παράκτιες δικαιοδοσίες, καθιστώντας τη Βρετανία πρωταγωνίστρια στον κόσμο της διεθνούς οικονομίας.
Πώς έγινε αυτό και τη αντίκτυπο έχει στον πλανήτη σήμερα;
Με την αρωγή κορυφαίων ειδικών, ακαδημαϊκών, ανθρώπων που γνωρίζουν τα πράγματα εκ των έσω καθώς και υπέρμαχων της κοινωνικής δικαιοσύνης, με τη χρήση επίσημων εγγράφων αλλά και αρχειακού υλικού, θα δούμε πώς στον κόσμο της διεθνούς οικονομίας επικράτησαν η διαφθορά και η μυστικότητα αντί για τον έλεγχο και τη διαφάνεια.
Και το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται ακριβώς στη μέση.

Σκηνοθεσία: Michael OswaldΤο άρθρο The spider’s web (Στα δίχτυα της Βρετανικής αράχνης) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.source https://www.ertflix.gr/xena-docs/the-spider-s-web-sta-dichtia-tis-vretanikis-arachnis/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: The spider’s web (Στα δίχτυα της Βρετανικής αράχνης) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb