ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο οδικός χάρτης για την επιστροφή στην κανονικότητα – Η Α. Πελώνη στην ΕΡΤ (video)

Το σχέδιο της κυβέρνησης για την καλύτερη τήρηση των μέτρων προστασίας, την αποσυμπίεση του συστήματος υγείας και το σταδιακό αλλά και προσεκτικό άνοιγμα της αγοράς, με βάση και τις εισηγήσεις της επιτροπής των επιστημόνων, περιέγραψε στην ΕΡΤ, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Η κα Πελωνη αναγνώρισε ότι  υπάρχει μεγάλη πίεση στο σύστημα Υγείας το οποίο όπως είπε, αντέχει και θα αντέξει, Εστίασε επίσης  στην διαπιστωμένη αύξηση της θετικότητας  υπογραμμίζοντας   πώς μένει να δούμε  αν  είναι κάτι συγκυριακό ή αν πρόκειται για κάτι άλλο που θα πρέπει μας προβληματίσει σε βάθος χρόνου.

Το απόγευμα ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας  αναμένεται να ανακοινώσει και την ένταξη νέων ιδιωτικών μονάδων στο μέτωπο δημόσιου και ιδιωτικού τομέα  για την αποσυμπίεση στο σύστημα υγείας, καθώς υπενθύμισε ότι έχει ήδη μπει σε λειτουργία

Υπεραμύνθηκε των μέτρων περιορισμού λέγοντας πως παρά την κόπωση που υπάρχει στην κοινωνία  είναι προφανές πως χωρίς αυτά  θα είχαμε σήμερα περισσότερους διασωληνωμένους ασθενείς και θανάτους. Ωστόσο είπε, αναζητούνται βαλβίδες αποσυμπίεσης , κάποιοι πιο έξυπνοι τρόποι για την τήρηση των μέτρων  και ένα ορίζοντας για σταδιακή επαναλειτουργία κάποιων δραστηριοτήτων που δεν μπορεί προφανώς να γίνει από την μια μέρα στην άλλη.

Η κα Πελώνη σχολιάζοντας τη στάση και την κριτική της  αξιωματικής αντιπολίτευσης ως προς τη διαχείριση της πανδημίας, σημείωσε πως , δεν έχει ακούσει προτάσεις από τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρά μόνο νουθεσίες. Πρόσθεσε  επίσης πως γνωρίζουμε όλοι ότι υποστηρίζει και υποκινεί διαδηλώσεις, την ώρα που οι επιστήμονες ζητούν την τήρηση των μέτρων. Αυτό είναι προσβολή και για όλη την κοινωνία που τηρεί τα μέτρα και περιμένει να αλλάξει η κατάσταση , που θα αλλάξει σε πείσμα της καταστροφολογίας, τόνισε. Συνέδεσε μάλιστα  το σχόλιο της  με την πρόοδο του εμβολιασμού στη χώρας μας  λέγοντας ,πως κάθε εβδομάδα που κερδίζουμε έχουμε και 200.000 εμβολιασμούς και αυτός είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην εξίσωση που παραγνωρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Για το ζήτημα που προέκυψε με την αναστολή του εμβολίου της astraZeneca σε χώρες  της Ε.E τόνισε πως πρόκειται περί αναστολής και όχι σταματήματος μέχρι  να υπάρξουν οδηγίες από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Συνεκτιμώνται όλα τα στοιχεία, τόνισε και η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αποφάσισε ομόφωνα τη συνέχιση των εμβολιασμών, το εμβόλιο είναι ασφαλές.

Σε ότι αφορά την οικονομία, η κυβερνητική εκπρόσωπος, υπογράμμισε  πως η πανδημία εξελίσσεται, οι αποφάσεις δεν είναι γραμμικές, εξαρτάται πόσο θα διαρκέσει αυτή η περιπέτεια. Έχουμε ένα πακέτο στήριξης 24 δισ. ευρώ  και ανέφερε ότι η  δημοσιονομική ευελιξία είναι πολύ σημαντική γιατί πρέπει να κοιτάμε και στη μετά-covid εποχή.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Ο οδικός χάρτης για την επιστροφή στην κανονικότητα – Η Α. Πελώνη στην ΕΡΤ (video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/politiki/o-odikos-chartis-gia-tin-epistrofi-stin-kanonikotita-i-a-peloni-stin-ert-video/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο οδικός χάρτης για την επιστροφή στην κανονικότητα – Η Α. Πελώνη στην ΕΡΤ (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">