ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Χρ. Σταϊκούρας: Μέτρα στήριξης 15 δισ. ευρώ – 167 εκατ. άμεσα για την εστίαση (video)

 

Η κυβέρνηση επενδύει στα προγράμματα επανεκκίνησης της οικονομίας και σύντομα θα δρομολογηθούν νέα προγράμματα, όπως για τον τουρισμό, τους παιδότοπους, τα γυμναστήρια, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ. ‘Οπως είπε, αυτή την εβδομάδα θα καταβληθούν στους δικαιούχους ενισχύσεις από την «Επιστρεπτέα προκαταβολή 7», καθώς τη Μεγάλη Τρίτη θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Ο κ. Σταϊκούρας θα παρουσιάσει στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει αυτή την ώρα μέσω τηλεδιάσκεψης τους στόχους της κυβέρνησης για την περίοδο 2021-2023 και τις στρατηγικές για ισχυρή οικονομία και την ενίσχυση νοικοκυριών, φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων.

“Η ελληνική πολιτεία θα πρέπει να βρίσκεται την επόμενη μέρα της πανδημίας κοντά στην επιχειρηματικότητα”, ανέφερε και παρέθεσε μερικά από τα μέτρα ενίσχυσης:

  • Το πρόγραμμα «Γέφυρα» που επιδοτεί τις δόσεις των τραπεζικών δανείων φυσικών και νομικών προσώπων.
  • Η επιδότηση των παγίων δαπανών των επιχειρήσεων, με 500 εκατ. ευρώ στο πρώτο πρόγραμμα και επιπλέον 500 εκατ. ευρώ στο δεύτερο πρόγραμμα.
  • Η ενίσχυση με ποσά άνω του 1 δισ. ευρώ αυτήν την εβδομάδα μέσω της «επιστρεπτέας προκαταβολής 7». Ειδικά για την εστίαση, ο υπουργός είπε ότι περίπου 53.800 επιχειρήσεις θα λάβουν 167 εκατ. ευρώ, προσθέτοντας ότι περίπου 8.000 επιχειρήσεις του χώρου αυτού άνοιξαν πέρυσι πριν από το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Συνολικά για την «επιστρεπτέα προκαταβολή 7», ανέφερε πως από τις 705.000 αιτήσεις θα γίνουν δεκτές περίπου 300.000, καθώς, μεταξύ άλλων, περίπου 250.000 επιχειρήσεις παρουσίασαν αύξηση τζίρου το α’ τρίμηνο εφέτος σε σχέση με το αντίστοιχο του 2020.
  • Η ενίσχυση μέσω ΕΣΠΑ (με επισπεύδον το υπουργείο Ανάπτυξης) της εστίασης, του τουρισμού, των παιδότοπων, των γυμναστηρίων κ.ά. Η ενίσχυση των εργαζομένων στις επιχειρήσεις αυτές.
  • Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού.
  • Οι αναστολές φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων.

Για την εστίαση,  αυτή την εβδομάδα περίπου 53.800 επιχειρήσεις θα ενισχυθούν με 167 εκ ευρώ, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Στο ύψος των 15 δισ. ευρώ θα προσεγγίσει εφέτος το κόστος των μέτρων στήριξης, από 7,5 δισ. ευρώ των αρχικών προβλέψεων, με αποτέλεσμα το συνολικό ποσό που διατίθεται εντός της διετίας να ανέλθει σε 39 δισ. ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομικών δώλωσε αισιόδοξος ότι η 10η αξιολόγηση θα είναι θετική και θα εκταμιευθούν 700 εκατομμύρια ευρώ που θα βοηθήσουν τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας.

“Ειδικά στην περίπτωση της Ελλάδος είναι γεγονός ότι το έλλειμμα και το χρέος φέτος θα είναι υψηλότερο. Θα ακολουθήσουμε όμως μία επεκτατική αλλά υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική”, τόνισε κάνοντας λόγο για δημοσιονομική ισορροπία και όχι μέτρα λιτότητας το 2022.

“Σε λιγότερο από δύο χρόνια και παρά την υγειονομική κρίση, έχουμε υλοποιήσει ένα μεγάλο κομμάτι των προεκλογικών μας υποσχέσεων”, πρόσθεσε.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Χρ. Σταϊκούρας: Μέτρα στήριξης 15 δισ. ευρώ – 167 εκατ. άμεσα για την εστίαση (video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/frontpage/chr-staikoyras-167-ekat-eyro-amesa-gia-tin-estiasi-video/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Χρ. Σταϊκούρας: Μέτρα στήριξης 15 δισ. ευρώ – 167 εκατ. άμεσα για την εστίαση (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">