ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Επιτάχυνση εμβολιασμών: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για 30-39 και 40-49 ετών

Με γοργούς ρυθμούςσυνεχίζονται τα βήματα του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού. Από τη Μ.Τρίτη, ανοίγουν τα ραντεβού στις ηλικίες 30-39 με το εμβόλιο της ΑstraΖeneca. Από τη επόμενη μέρα, Μεγάλη Τετάρτη, θα μπορούν όσοι επιθυμούν να προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα για να εμβολιαστούν. Θα ακολουθήσουν οι ηλικιακές ομάδες από 40 – 44 και 45 – 49 ετών.

Μ. Παρασκευή έως Δευτέρα του Πάσχα

Tα εμβολιαστικά κέντρα που λειτουργούν με το εμβόλιο της Astrazeneca θα λειτουργήσουν κανονικά σε όλη τη χώρα.

Τα Mega εμβολιαστικά κέντρα που λειτουργούν υπό την ευθύνη της Πολιτικής Προστασίας θα λειτουργήσουν με τη μισή τους δυναμικότητα, δηλαδή αν έχουν 48 εμβολιαστικά κέντρα το καθένα, θα λειτουργήσουν τα 24.
Θα υπάρξουν ενημερώσεις τόσο με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, όσο και με μηνύματα σε όσους αναβληθεί το ραντεβού τους για το πότε θα οριστεί.
Τα εμβολιαστικά κέντρα που λειτουργούν μέσα σε νοσοκομεία, δεν θα λειτουργήσουν το συγκεκριμένο τετραήμερο.

Ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης, καθηγητής πνευμονολογίας στο νοσοκομείο Ηρακλείου, επισημαίνει: “ανεπίτρεπτο το 35% – 40% των ηλικιωμένων να του έχει προσφερθεί ένα ασφαλέστατο εμβόλιο και να μην έχει πάει να εμβολιαστεί”.

Η χώρα δεν έχει ακόμα τα επιθυμητά ποσοστά εμβολιασμού. Κυβέρνηση και επιστημονική κοινότητα τονίζουν τη σημασία που έχει ο εμβολιασμός, ώστε να γίνει η επιστροφή στην κανονικότητα.

Από την πλευρά του ο Νίκος Θωμαΐδης, καθηγητής αναλυτικής χημείας στο ΕΚΠΑ αναφέρει: “Να μην χαθεί ούτε μία δόση εμβολίου. Το Σάββατο φτάσαμε το υψηλότερο ιϊκό φορτίο που είχαμε δει στο τρίτο κύμα”.

Με τροπολογία, που κατατίθεται στη Βουλή επεκτείνεται το πρόγραμμα εμβολιασμού και πλέον θα μπορούν ιδιωτικές κλινικές, πολυιατρεία και ιδιωτικά θεραπευτήρια, να πραγματοποιούν εμβολιασμούς.

Επιπλέον, θα επεκταθεί ο χρονικός ορίζοντας του εμβολιασμού. Θα γίνονται μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες καθώς και Σάββατα και Κυριακές. Για αυτές τις υπερωρίες του προσωπικού θα οριστεί και το ανάλογο αντίτιμο.

Ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας, καθηγητής Αιματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης, επισημαίνει πως: “Για να πετύχουμε ανοσία της αγέλης πρέπει να εμβολιαστεί το 60-80% του πληθυσμού. Αλλά και να εμβολιαστεί όλη Ελλάδα, αν δεν εμβολιαστεί όλος ο κόσμος δεν θα ξεμπερδέψουμε από τον ιό”.

Τον Μάιο θα κάνουμε έως και 2,5 εκατ. εμβολιασμούς και τον Ιούνιο έως και 4 εκατ. εμβολιασμούς.

Μέχρι σήμερα οι πολίτες που έχουν λάβει έστω την πρώτη δόση του εμβολίου έναντι του κορονοϊού είναι 1.826.628, ενώ και τις δύο δόσεις έχουν λάβει 774.370 πολίτες σε όλη τη χώρα. Συνολικά, έχουν χορηγηθεί 2.600.998 δόσεις εμβολίων.

Ήδη έχει προγραμματιστεί το Σάββατο να ανοίξει και η πλατφόρμα για τις ηλικίες 50-54 ετών.

Σχετικές ειδήσεις

Γ. Γεροτζιάφας: Αν δεν εμβολιαστεί όλος ο κόσμος δεν θα ξεμπερδέψουμε με τον ιό (audio)

Ν. Τζανάκης: Φοβικά τα σενάρια για 4ο κύμα πανδημίας – Σε τελικό στάδιο δοκιμές για ελπιδοφόρο φάρμακο (video)

www.ertnews.gr



Το άρθρο Επιτάχυνση εμβολιασμών: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για 30-39 και 40-49 ετών εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/epitachynsi-emvoliasmon-kai-tropopoiiseis-toy-programmatos-logo-toy-pascha/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Επιτάχυνση εμβολιασμών: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για 30-39 και 40-49 ετών Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">