ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αναζητείται “χρυσή τομή” – Πάνω από 850 ασθενείς στις ΜΕΘ – “Επιπλέον ρίσκο” οι μετακινήσεις στα χωριά (video)

 

Οι 185 εισαγωγές στα εφημερεύοντα νοσοκομεία και οι 40 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ είναι “σκληροί δείκτες” που θα καθορίσουν και τις αποφάσεις οι οποίες αναμένονται μέσα στην εβδομάδα, ή στην αρχή της επόμενης. Σήμερα συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος για τον τρόπο λειτουργίας των Εκκλησιών, με καταρχήν συμφωνία του Πρωθυπουργού και του Αρχιεπισκόπου για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Τρίτο κύμα: Το 76% των ασθενών από 18 έως 64 ετών

Αναμένεται αύξηση των διασωληνωμένων, οι οποίοι χθες υπολογίστηκαν σε 847, προειδοποίησε ο επικεφαλής της Πενυμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”, Γιώργος Μπουμπασάκος.

“Ο συνωστισμός κόσμου στις πλατείες, παρόλο που είναι εξωτερικοί χώροι, μπορεί να αποτελέσει εστία υπερμετάδοσης αν είμαστε χωρίς μάσκες και αποστάσεις”, επανέλαβε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου.

Η κυβέρνηση ρίχνει το βάρος στον περιορισμό των υπαίθριων πάρτι που χαρακτηρίζονται «υγειονομική βόμβα», σε συνδυασμό με την αυξημένη πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Πάσχα στην πόλη και όχι στο χωριό, όπως όλα δείχνουν

“Μια μεγάλη έξοδος θα προκαλέσει μεγάλη διασπορά του ιού, ο οποίος δεν ειναι σε ύφεση”, τόνισε στην εκπομπή Ειδικές Αποστολές, ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος , ενώ ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας LSE, Ηλίας Μόσιαλος στο ίδιο πνεύμα, δήλωσε:

“Δεν μπορούμε με περίπου 850 συμπατριώτες μας στις ΜΕΘ και με την πίεση που υφίσταται αυτή η στιγμή το σύστημα υγείας, να πάρουμε ένα επιπλέον ρίσκο αυτή τη στιγμή, όταν μάλιστα η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει με άνοιγμα της τουριστικής περιόδου, ενώ παράλληλα έχουν γίνει και κάποιες απελευθερώσεις εκπαιδευτικής και οικονομικής δραστηριότητας”. Ο Ηλίας Μόσιαλος εξάλλου, προτείνει “η κυβέρνηση να κάνει έκκληση στους πολίτες ότι το Πάσχα θα το περάσουμε εκεί που ζούμε. Δεν υπάρχει κάποιος λόγος μεταφοράς εκατοντάδων χιλιάδων, ίσως και πάνω από 1 εκατομμύριο συμπατριωτών μας από τα μεγάλα αστικά κέντρα προς περιοχές όπου η ένταση της πανδημίας δεν είναι ίδια με αυτή που υπάρχει στα μεγάλα αστικά κέντρα”.

“Είμαστε από την περασμένη εβδομάδα σε πολύ ήπια αποκλιμάκωση, με πρόβλεψη ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα πέσει στο 10-12%, ενώ παράλληλα διαπιστώνεται μικρή αύξηση ιϊκού φορτίου στην Αττική“, ανέφερε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημοσθένης Σαρηγιάννης και πρόσθεσε: Ο εβδομαδιαίος μέσος όρος αναμένεται να πέσει στα 2.700 κρούσματα μέχρι το Πάσχα, αλλά για να φτάσουμε σε σταθεροποίηση έχουμε δρόμο. Από τη μόλυνση ως τη ΜΕΘ μεσολαβούν ως και 14 ημέρες, υπενθύμισε δηλώνοντας κατά των μετακινήσεων στην παρούσα φάση, γιατί επιφέρει “αύξηση των επαφών”.

Ο πρωθυπουργός και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συναντήθηκαν τη Δευτέρα και συζήτησαν τον τρόπο λειτουργίας των ιερών ναών, την τέλεση ορισμένων ακολουθιών, όπως της Αποκαθήλωσης, του Επιταφίου και της Ανάστασης σε εξωτερικό χώρο με αποστάσεις μάσκες και όλα τα υγειονομικά μέτρα, καθώς και το ενδεχόμενο μετάθεσης της Ανάστασης νωρίς το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.

Πρόταση να γίνει η Ανάσταση όπως παραδοσιακά γίνεται στις 12 τα μεσάνυχτα του Σαββάτου και όχι νωρίτερα για να αποφευχθεί ο συνωστισμός κάνει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού, Ιγνάτιος, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ1.

Ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας, κάλεσε “να υπάρξει συμφωνία με εκατέρωθεν βήματα, ώστε να λειτουργήσουν οι εκκλησίες και να μπορούν και οι πιστοί να ζήσουν αυτές τις Άγιες μέρες και να τηρηθούν και οι υγειονομικοί τρόποι”.

Ταυτόχρονα επιταχύνονται οι εμβολιασμοί

Αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για ραντεβού της ηλικιακής ομάδας 55-59 και το Σάββατο για τις ηλικίες 50-54.

Με βάση τις ηλικιακές ομάδες λαμβάνουν αυτές τις μέρες σειρά για εμβολιασμό πάνω από 1,5 εκ. συμπολίτες μας, ανέφερε στην ΕΡΤ ο ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος.

Σύμφωνα με τα χθεσινά επιδημιολογικά δεδομένα του ΕΟΔΥ, 847 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι, 78 συνάνθρωποι μας έχασαν τη ζωή τους, ενώ καταγράφηκαν 1607 νέα κρούσματα κορονοιού.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Σοφία Πατραμάνη, Δήμητρα Σέκη

www.ertnews.gr



Το άρθρο Αναζητείται “χρυσή τομή” – Πάνω από 850 ασθενείς στις ΜΕΘ – “Επιπλέον ρίσκο” οι μετακινήσεις στα χωριά (video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/frontpage/anaziteitai-quot-chrysi-tomi-quot-pano-apo-850-astheneis-stis-meth-quot-epipleon-risko-quot-oi-metakiniseis-sta-choria-video/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αναζητείται “χρυσή τομή” – Πάνω από 850 ασθενείς στις ΜΕΘ – “Επιπλέον ρίσκο” οι μετακινήσεις στα χωριά (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">