ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κ. Μητσοτάκης: Μεταστέγαση 9 υπουργείων έως το 2026 και πνεύμονας πρασίνου στον Υμηττό (live)

Το συγκρότημα εργοστασίων της παλιάς ΠΥΡΚΑΛ στην περιοχή του Υμηττού, επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου 3/4 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
https://youtu.be/bkDVNAzCyM8

Μίλησε σε εκδήλωση για την αξιοποίηση του χώρου και των εγκαταστάσεων. Συγκεκριμένα προβλέπεται μετεγκατάσταση 9 υπουργείων και εξοικονόμηση σημαντική πόρων από ενοίκια κτηρίων. Ο χρονικός ορίζοντας είναι μέχρι το 2026 και ο χώρος είναι έκτασης 170 στρεμμάτων. Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός το ερώτημα είναι γιατί δεν το σκέφτηκε κανείς μέχρι τώρα. Παράλληλα προβλέπεται και πνεύμονας πρασίνου με 80 στρέμματα και 40 σε κοινόχρηστους χώρους για τους πολίτες.
Επίσης ανέφερε ότι σε ορίζοντα 30 ετών η εξοικονόμηση θα είναι της τάξης του 1 δις ευρώ.
Διατύπωσε την πρόταση, την απόφαση όπως είπε έχει αρμοδιότητα να την πάρει το δημοτικό συμβούλιο, ο xώρος να ονομαστεί σε κυβερνητικό πάρκο “Ανδρέας Λεντάκης”, τιμητικά για τον αείμνηστο Δήμαρχο Υμηττού.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr



Το άρθρο Κ. Μητσοτάκης: Μεταστέγαση 9 υπουργείων έως το 2026 και πνεύμονας πρασίνου στον Υμηττό (live) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/k-mitsotakis-metastegasi-9-ypoyrgeion-eos-to-2026-kai-pneymonas-prasinoy-ston-ymitto/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κ. Μητσοτάκης: Μεταστέγαση 9 υπουργείων έως το 2026 και πνεύμονας πρασίνου στον Υμηττό (live) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">