ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κ. Μητσοτάκης: Μεταστέγαση 9 υπουργείων έως το 2026 — Πνεύμονας πρασίνου στον Υμηττό

Το συγκρότημα εργοστασίων της παλιάς ΠΥΡΚΑΛ στην περιοχή του Υμηττού, επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου 3/4 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παρακολουθήστε την εκδήλωση.

Μίλησε σε εκδήλωση για την αξιοποίηση του χώρου και των εγκαταστάσεων. Συγκεκριμένα προβλέπεται μετεγκατάσταση 9 υπουργείων και εξοικονόμηση σημαντική πόρων από ενοίκια κτηρίων. Ο χρονικός ορίζοντας είναι μέχρι το 2026 και ο χώρος είναι έκτασης 170 στρεμμάτων. Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός το ερώτημα είναι γιατί δεν το σκέφτηκε κανείς μέχρι τώρα. Παράλληλα προβλέπεται και πνεύμονας πρασίνου με 80 στρέμματα και 40 σε κοινόχρηστους χώρους για τους πολίτες.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως: «Είναι ένας χώρος 170 στρεμμάτων στο κέντρο του δήμου, περίκλειστος στον οποίο σήμερα απασχολούνται λίγο παραπάνω από 300 άτομα. Μια βιομηχανική παραγωγή η οποία δεν έχει κανένα λόγο να βρίσκεται εντός αστικού ιστού. Και ταυτόχρονα μια δημόσια διοίκηση η οποία εξακολουθεί να καταλαμβάνει δεκάδες νοικιασμένα κτήρια για να εξυπηρετεί τις ανάγκες της στο κέντρο της Αθήνας. Προσφέρεται λοιπόν στην λογική της δημιουργίας αυτού του νέου κυβερνητικού πάρκου μια μοναδική ευκαιρία, μιας σημαντικής αστικής ανάπλασης η οποία από τη μία θα αλλάξει ουσιαστικά την όψη της πόλης και από την άλλη θα προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες να λειτουργήσει καλύτερα η δημόσια διοίκηση, σε καινούργια κτήρια φιλικά προς το περιβάλλον και φυσικά πολύ πιο φιλικά στους εργαζόμενους».

Επίσης ανέφερε ότι σε ορίζοντα 30 ετών η εξοικονόμηση θα είναι της τάξης του 1 δις ευρώ.

Διατύπωσε την πρόταση, την απόφαση όπως είπε έχει αρμοδιότητα να την πάρει το δημοτικό συμβούλιο, ο χώρος να ονομαστεί σε κυβερνητικό πάρκο “Ανδρέας Λεντάκης”, τιμητικά για τον αείμνηστο Δήμαρχο Υμηττού.

O πρωθυπουργός προανήγγειλε κύκλο αστικών αναπλάσεων και σε άλλες περιοχές της Αττικής.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr



Το άρθρο Κ. Μητσοτάκης: Μεταστέγαση 9 υπουργείων έως το 2026 — Πνεύμονας πρασίνου στον Υμηττό εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/k-mitsotakis-metastegasi-9-ypoyrgeion-eos-to-2026-kai-pneymonas-prasinoy-ston-ymitto/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κ. Μητσοτάκης: Μεταστέγαση 9 υπουργείων έως το 2026 — Πνεύμονας πρασίνου στον Υμηττό Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">