ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ελληνικοί «εμφύλιοι» στο «Σημείο Art» του Τρίτου Προγράμματος

Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, η εκπομπή «Σημείο Art» του Τρίτου Προγράμματος με τον Δημήτρη Τρίκα, παρουσιάζει ένα κύκλο εκπομπών, από την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021 και κάθε Πέμπτη, στις 5 το απόγευμα, έως το τέλος Μαΐου.

Για να έχουμε πλήρη συνείδηση του τι μας ενώνει, πρέπει να ξέρουμε τι, και γιατί, μας χώριζε στο παρελθόν – και γιατί ίσως κάποια από αυτά τα ζητήματα, να συνεχίζουν να μας χωρίζουν ακόμα και σήμερα.

Έτσι συζητούμε με ακαδημαϊκούς και άλλους ερευνητές, με διάθεση αυτογνωσίας και αναστοχασμού, ξεκινώντας από την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021.

Πρόκειται για ωριαίες εκπομπές με θέμα τους Ελληνικούς «εμφύλιους».
Πραγματικούς, όπως στα πρώτα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης του ’21 μέχρι τον Εθνικό διχασμό και το τέλος του κοινοβουλευτισμού από την δικτατορία Μεταξά. Συμβολικούς, όπως είναι οι διαμάχες για το γλωσσικό ζήτημα, η εκπαίδευση αλλά και τα στοιχεία που συγκροτούν την εθνική μας ταυτότητα και το μεγάλο επίσημο εθνικό μας αφήγημα. Πολίτες ή Υπήκοοι, Έλληνες, Νέο- Έλληνες ή Ρωμιοί; Δύση ή Ανατολή;

Στην πρώτη εκπομπή του κύκλου, την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021, καλεσμένος στο στούντιο του Τρίτου Προγράμματος, ο ιστορικός- υπεύθυνος εκδόσεων του μουσείου Μπενάκη, και συγγραφέας εξαιρετικών μελετών και δοκιμίων, Δημήτρης Αρβανιτάκης. Αφορμή η πρόσφατη μελέτη του, «Η αγωγή του πολίτη. Η γαλλική παρουσία στο Ιόνιο, 1797-1799, και το έθνος των Ελλήνων».

Παραγωγή – παρουσίαση: Δημήτρης Τρίκας

______________________
Info

Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 & 95,6

Εκπομπή: «Σημείο Art»

Με τον Δημήτρη Τρίκα και καλεσμένο τον ιστορικό – υπεύθυνο εκδόσεων του Μουσείου Μπενάκη, Δημήτρη Αρβανιτάκη

Πέμπτη 8 Απριλίου 2021 και κάθε Πέμπτη, στις 17:00

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebook: https://www.facebook.com/tritoprogrammaΤο άρθρο Ελληνικοί «εμφύλιοι» στο «Σημείο Art» του Τρίτου Προγράμματος εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.source https://www.ert.gr/radiofono/ellinikoi-emfylioi-sto-simeio-art-toy-tritoy-programmatos/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ελληνικοί «εμφύλιοι» στο «Σημείο Art» του Τρίτου Προγράμματος Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb