ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αποφάσεις για το εμβόλιο της AstraZeneca – Συνεδριάζουν εκτάκτως και οι υπουργοί Υγείας της Ε. Ε.

 

Ανακοινώσεις που αναμένεται να διασαφηνίζουν οριστικά την πιθανή αιτιώδη σχέση μεταξύ του εμβολίου της Αstrazeneca και των παρατηρούμενων θρομβοεμβολικών επεισοδίων αλλά και τους λόγους  που αυτά προκαλούνται σε νεότερες ηλικίες και κυρίως σε γυναίκες, αναμένονται στις 17.00 το απόγευμα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Οι υπουργοί Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συνεδριάσουν μετά τις ανακοινώσεις του ΕΜΑ, ενώ ταυτόχρονα συνεδριάζει εκτάκτως και η επιτροπή ανοσοποίησης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Η Μάρτα Τεμίντο, η υπουργός Υγείας της Πορτογαλίας που ασκεί κατά το τρέχον εξάμηνο την εναλλασσόμενη προεδρία της ΕΕ, θα προεδρεύσει της συνεδρίασης, η οποία θα ξεκινήσει στις 18:00 ή στις 20.00 ώρα Ελλάδας, «μετά τη δημόσια ανακοίνωση των συμπερασμάτων της Επιτροπής Φαρμακοεπαγρύπνησης Αξιολόγησης Κινδύνου του ΕΜΑ για την ασφάλεια του εμβολίου της AstraZeneca».

Στη Βρετανία, όπου εδρεύει η Astrazeneca, άρχισε η χορήγηση του εμβολίου Moderna που θα χορηγείται σε άτομα κάτω των 30 ετών. Στο μεταξύ, αποφασίστηκε η αναστολή των κλινικών δοκιμών του εμβολίου Oxford-AstraZeneca σε παιδιά ηλικίας μεταξύ 6 και 17 ετών.

Αν και ο συνολικός αριθμός περιπτώσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο παραμένει ασαφής, η εκτελεστική διευθύντρια του ΕΜΑ Εμερ Κουκ είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα πως είχαν καταγραφεί συνολικά 62 περιπτώσεις εμβολικών επεισοδίων και εγκεφαλικών αιμορραγιών ανάμεσα σε 9,2 εκατομμύρια εμβολιασμένους με το συγκεκριμένο σκεύασμα χωρίς να συνυπολογίζονται σε αυτές τα νεότερα δεδομένα που προέκυψαν μετά της 24 Μαρτίου από την Γερμανία και τις σκανδιναβικές χώρες.

Χθες, ανώτερο στέλεχος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), ο  Μάρκο Καβαλέρι δήλωσε στην ιταλική εφημερίδα Il Messaggero ότι “πλέον  μπορούμε να μιλάμε για καθαρή σχέση  θρόμβων με το εμβόλιο, αν και παραμένει ασαφές τι προκαλεί αυτή την αντίδραση».

www.ertnews.gr



Το άρθρο Αποφάσεις για το εμβόλιο της AstraZeneca – Συνεδριάζουν εκτάκτως και οι υπουργοί Υγείας της Ε. Ε. εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/diethni/apofaseis-gia-to-emvolio-tis-astrazeneca-synedriazoyn-ektaktos-kai-oi-ypoyrgoi-ygeias-tis-e-e/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αποφάσεις για το εμβόλιο της AstraZeneca – Συνεδριάζουν εκτάκτως και οι υπουργοί Υγείας της Ε. Ε. Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">