ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ανοιχτή κούρσα για τη διαδοχή της Μέρκελ στην καγκελαρία


Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να αποφασίσει το κυβερνών κόμμα της Γερμανίας, η συντηρητική Χριστιανική Ένωση, ποιος θα την οδηγήσει στις παγγερμανικές εκλογές του επόμενου Σεπτεμβρίου, και θα διαδεχθεί πιθανότατα την Άνγκελα Μέρκελ στην καγκελαρία.

Ανταπόκριση από το Βερολίνο: Γιώργος Παππάς

Διεκδικητές είναι επισήμως πλέον ο νέος πρόεδρος του CDU Άρμιν Λάσετ, πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας και ο πρόεδρος του μικρότερου αδερφού κόμματος CSU και πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ. Η κούρσα για το χρίσμα του υποψήφιου καγκελάριου είναι ανοιχτή. Οι δύο πρόεδροι θα αποφασίσουν από κοινού τις επόμενες ημέρες ποιος θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου.

Ο βαυαρός Μάρκους Ζέντερ προηγείται αισθητά στις δημοσκοπήσεις και δήλωσε ότι διεκδικεί το χρίσμα αλλά μόνον εάν έχει σημαντική υποστήριξη από το μεγαλύτερο κόμμα τους Χριστιανοδημοκράτες. Από την πλευρά του και ο Άρμιν Λάσετ, πρωθυπουργός στο πολυπληθέστερο κρατίδιο της Γερμανίας τη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία, δηλώνει βέβαιος ότι έχει αυτός την υποστήριξη των στελεχών του  κόμματός του, η οποία θα εκφραστεί και στη σημερινή συνεδρίαση του προεδρείου του κόμματος.

Εάν κερδίσει την κούρσα του χρίσματος ο Ζέντερ θα είναι ο τρίτος μεταπολεμικά υποψήφιος καγκελάριος της Δεξιάς προερχόμενος από τη Βαυαρία, οι δύο προηγούμενοι, Φρανς Γιόζεφ Στράους το 1978 και ο Έντμουντ Στόιμπερ το 1998 είχαν χάσει τις εκλογές.

www.ertnews.gr

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ανοιχτή κούρσα για τη διαδοχή της Μέρκελ στην καγκελαρία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">