ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η Γερμανία επικυρώνει το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ – Απορρίφθηκε η επείγουσα προσφυγή

Άνοιξε ο δρόμος για να ολοκληρωθεί η διαδικασία επικύρωσης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας κορονοϊού.
Το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας απέρριψε την επείγουσα προσφυγή πρωτοβουλίας πολιτών, μεταξύ άλλων και του ιδρυτή, πρώην προέδρου του ακροδεξιού κόμματος «Ενναλακτική για τη Γερμανία» (ΑfD), Bernd Lucke, που ζητούσαν να μην επιτραπεί η ολοκλήρωση της διαδικασίας με την μονογραφή.

Οι προσφυγόντες είχαν προβάλει το επιχείρημα ότι οι συνθήκες της ΕΕ απαγορεύουν τον από κοινού δανεισμό. Εξαιτίας της προσφυγής, το ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο ανέκοψε στις 26 Μαρτίου τη διαδικασία επικύρωσης για να μην δημιουργηθούν τετελεσμένα με την μονογραφή του σχετικού νόμου από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Σήμερα απέρριψε τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων για το διάστημα που θα εξετάζει την υπόθεση επί της ουσίας. Αυτό θα απαιτήσει χρόνο, ενώ δεν αποκλείεται η υπόθεση να καταλήξει και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Πάντως αυτή τη στιγμή οι δικαστές δεν έχουν σοβαρές ενστάσεις, το ύψος, η διάρκεια και ο στόχος των δανείων που θα αναλάβει η Κομισιόν είναι περιορισμένα, αναφέρεται στην ανακοίνωση του δικαστηρίου. Το ίδιο ισχύει και για την συμμετοχή της Γερμανίας, η οποία υπολογίζεται ότι θα αναλάβει εγγυήσεις ύψους 22,7 δις ευρώ.

Η Ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας είχε ψηφίσει τον νόμο για το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ στις 25 Μαρτίου. Μία ημέρα αργότερα εγκρίθηκε και από το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο (Bundesrat). Με την απόφαση του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου μπορεί άμεσα να ολοκληρωθεί η διαδικασία επικύρωσης από τη Γερμανία.

Πηγή: ΕΡΤ, Ανταπόκριση από Βερολίνο: Γιώργος Παππάς

www.ertnews.gr



Το άρθρο Η Γερμανία επικυρώνει το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ – Απορρίφθηκε η επείγουσα προσφυγή εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/diethni/kosmos/i-germania-epikyronei-to-tameio-anakampsis-tis-ee-aporrifthike-i-epeigoysa-prosfygi/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η Γερμανία επικυρώνει το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ – Απορρίφθηκε η επείγουσα προσφυγή Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">