ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Εβδομάδα αποφάσεων για το Πάσχα – Συνεδριάζει η ΔΙΣ – Τα σενάρια

Τι θα ισχύσει τελικά εν όψει του Πάσχα, σε συνδυασμό με τους βεβαρημένους δείκτες της πανδημίας αλλά και τα κορονοπάρτι αποτελούν μία δύσκολη εξίσωση, την οποία καλείται να λύσει τις επόμενες ημέρες η Πολιτεία. Οι πιθανότητες για «Πάσχα στο χωριό» απομακρύνονται καθώς πολλοί επιστήμονες προειδοποιούν πως μια μαζική έξοδος μπορεί να δημιουργήσει δεκάδες εστίες διασποράς στην ελληνική ύπαιθρο.

Ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση τη Δευτέρα 19/04/21 με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο με τον οποίο συζήτησαν τον τρόπο λειτουργίας των Ιερών Ναών. «Βρήκαμε μια λύση, να κάνουμε ένα συμψηφισμό ώστε να μην ταράξουμε τα πράγματα. Με μέτρα και περισσότερη ελευθερία, αλλά δεν πιστεύω ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να πάμε στα χωριά μας», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, δίνοντας το στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης. Σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές, τέθηκε το ενδεχόμενο να ψαλεί φέτος το “Χριστός Ανέστη”, λίγο νωρίτερα από ό,τι συνήθως. Υπό εξέταση είναι και το ενδεχόμενο να τελεστούν κάποιες Ακολουθίες, όπως της Αποκαθήλωσης, του Επιταφίου και της Ανάστασης, σε εξωτερικό χώρο, με αποστάσεις, με μάσκες και με όλα τα υγειονομικά μέτρα.
Σήμερα συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, όπου αναμένεται να εξεταστούν όλα τα σενάρια, ενώ -σύμφωνα με πληροφορίες- θα ακολουθήσουν και οι ανακοινώσεις από την πλευρά της Εκκλησίας.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση αναζητά τον τρόπο περιορισμού του φαινομένου συνωστισμού χιλιάδων νέων σε κεντρικές πλατείες. Αν χρειαστεί, θα επεκταθεί και σε άλλες πλατείες, το σχέδιο που εφαρμόστηκε στην πλατεία Βαρνάβα, όπου αστυνομικοί περιφρουρούν από νωρίς το σημείο, ενώ θα ενταθεί η προσπάθεια εντοπισμού διοργανωτών των πάρτι.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Εβδομάδα αποφάσεων για το Πάσχα – Συνεδριάζει η ΔΙΣ – Τα σενάρια εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/evdomada-apofaseon-gia-to-pascha-synedriazei-i-dis-ta-senaria/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Εβδομάδα αποφάσεων για το Πάσχα – Συνεδριάζει η ΔΙΣ – Τα σενάρια Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">