ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η κηδεία του Πρίγκιπα Φίλιππου – Απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ

Τελευταίες προετοιμασίες για το τελευταίο αντίο στον Δούκα του Εδιμβούργου στο Ουίνδσορ.

Την κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου και τις εξελίξεις που σηματοδοτεί στη Μεγάλη Βρετανία, μετά και το Brexit, μεταδίδει ζωντανά η ΕΡΤ1.

Την εκπομπή παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ Δημήτρης Απόκης και Μαρία Αλεξάκη, ενώ τις απόψεις τους για τα τεκταινόμενα καταθέτουν και ειδικοί αναλυτές.

Από τη Μεγάλη Βρετανία, η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Ευδοξία Λυμπέρη μεταδίδει λεπτό προς λεπτό την τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο του Ουίνδσορ.

Η τελετή, η οποία θα διαφέρει από παρόμοιες που έχουν γίνει στο παρελθόν, θα γίνει σε στενό κύκλο, με ελάχιστους προσκεκλημένους. Σύμφωνα με τα ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα, το φέρετρο θα φέρει και την ελληνική σημαία λόγω της σχέσης του πρίγκιπα με τη χώρα μας.

Η κηδεία σχεδιάστηκε με λεπτομέρειες σε πολύ μεγάλο μέρος από τον ίδιο τον πρίγκιπα Φίλιππο αν και η βασίλισσα Ελισάβετ πήρε κάποιες αποφάσεις αναφορικά με την οικογένεια και την πανδημία.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της κηδείας η τελετή θα ξεκινήσει με ενός λεπτού σιγή και θα πρωτοστατήσει ο αρχιμανδρίτης του Ουίνδσορ. Η κηδεία θα ακολουθεί τις επιθυμίες του πρίγκιπα Φίλιππου με στρατιωτική δομή η οποία και χαιρετίζει το «το θάρρος και την πίστη του». Η επιλογή τη μουσικής και των ύμνων που θα παιχτούν είναι επίσης δικές του.

Η βασίλισσα θα σταματήσει στο φέρετρό του για να αποχαιρετήσει τον σύζυγό της για περισσότερες από επτά δεκαετίες, πριν την ταφή του.

Κανένα μέλος της Βασιλικής Οικογένειας δεν θα διαβάσει κάποιο κείμενο ή θα μιλήσει στην κηδεία για τον πρίγκιπα Φίλιππο. Αυτή είναι μία συνήθης πρακτική στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά δε συνηθίζεται σε βασιλική κηδεία.

Τα μέλη της Βασιλικής Οικογένειας θα πρέπει να απέχουν τουλάχιστον δύο μέτρα κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Windsor.

Στο Ουίνδσορ η αστυνομία είναι περισσότερη από τους επισκέπτες καθώς η φιλοξενία ανοίγει επίσημα στις 17 Μάιου. Τα μέτρα είναι ιδιαίτερα αυστηρά και η περιοχή γύρω από το κάστρο έχει αποκλειστεί για να αποτρέψει του επισκέπτες να συγκεντρώνονται.

Ο δήμαρχος του Ουίνδσορ είπε ότι οι άνθρωποι που συγκεντρώνονται κοντά στην κηδεία του Δούκα του Εδιμβούργου το Σάββατο ενδέχεται να αντιμετωπίσουν πρόστιμα.

AP Photo/Frank Augstein
AP Photo/Alastair Grant

Ο Φίλιππος γεννήθηκε στο Μον Ρεπό στην Κέρκυρα και ήταν μέλος της ελληνικής και δανικής βασιλικής οικογένειας, η οποία εξορίστηκε από την Ελλάδα όταν εκείνος ήταν βρέφος ακόμα. Όταν ο δούκας αρραβωνιάστηκε με την, τότε πριγκίπισσα, Ελισάβετ το 1946, παραιτήθηκε από τον ελληνικό τίτλο του και έγινε Βρετανός πολίτης.

Πηγή: ΕΡΤ, Ανταπόκριση από Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

www.ertnews.gr



Το άρθρο Η κηδεία του Πρίγκιπα Φίλιππου – Απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/roi-idiseon/imera-kideias-toy-prigkipa-filippoy-apeytheias-metadosi-apo-tin-ert/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η κηδεία του Πρίγκιπα Φίλιππου – Απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">