ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Συνεδριάζει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων – Απομακρύνεται το σενάριο της εξόδου

Το βαρύ ιικό φορτίο που καταγράφεται στα μεγάλα αστικά κέντρα και κυρίως στην Αττική, θα βρεθεί στο «μικροσκόπιο» της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, που συνεδριάζει στις 10 το πρωί, προκειμένου να λάβει τις τελικές αποφάσεις και να κάνει τις εισηγήσεις της για τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα. Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή “από τις έξι”, ο καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής Δημήτρης Παρασκευής, δεν αναμένεται να γίνει σύσταση για να επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

Ο κ. Παρασκευής σημείωσε ότι αν και η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα παρουσιάζει μια ήπια πτωτική σταθεροποιητική τάση, τις επόμενες ημέρες θα δούμε αν θα υπάρξει αύξηση όπως έδειξαν και τα λύματα.

Για τα επόμενα βήματα για επιστροφή στην κανονικότητα και το άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Παρασκευής τόνισε ότι “η Επιτροπή είναι θετική στο άνοιγμα των Δημοτικών και των Γυμνασίων, με τον τρόπο που άνοιξαν και τα Λύκεια”, καθώς -όπως είπε- “λειτούργησε πολύ καλά τόσο ως προς τη συμμετοχή όσο και τη δήλωση των αποτελεσμάτων”. Σε συνάρτηση

Παράλληλα, επεσήμανε ότι το μέτρο των self tests λειτούργησε αποσυμφορητικά για το λιανεμπόριο και δεν υπήρξε επιβάρυνση του επιδημιολογικού φορτίου και τα χαρακτήρισε ως “βαλβίδα ασφαλείας” για το στρες και το άγχος που υπάρχουν στην κοινωνία.

Για το άνοιγμα της εστίασης στις αρχές Μαΐου, ο καθηγητής τόνισε ότι αν γίνει με μέτρα, θα είναι ασφαλής διαδικασία και θα λειτουργήσει ως μέτρο αποσυμπίεσης του στρες των πολιτών. Μας ανησυχούν οι εικόνες συγχρωτισμού, έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά, όμως δεν αφορά την πλειονότητα των πολιτών και αυτό είναι θετικό, είπε ο κ. Παρασκευής.

Σχετικά με την απόφαση για τις εκκλησίες και τη λειτουργία τους τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα, ο κ. Παρασκευής ανέφερε ότι οποιοδήποτε άνοιγμα και συγχρωτισμός εμπεριέχει κινδύνους, όμως με ευλαβική τήρηση των μέτρων και σε ανοιχτούς χώρους θα μπορούμε να γιορτάσουμε την Ανάσταση και το Πάσχα.



Το άρθρο Συνεδριάζει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων – Απομακρύνεται το σενάριο της εξόδου εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ert.gr/ertnews-frontpage/synedriazei-i-epitropi-empeirognomonon-apomakrynetai-to-senario-tis-exodoy/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συνεδριάζει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων – Απομακρύνεται το σενάριο της εξόδου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">