ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Εντατικοί έλεγχοι στα διόδια για εκδρομείς “χωρίς αιτία” – Πότε επιτρέπονται για ιατρικούς λόγους (video)

Εξονυχιστικοί είναι οι έλεγχοι της αστυνομίας, στα διόδια και στους παραδρόμους των εθνικών οδών για να αποτραπούν τα ταξίδια εκτός περιφέρειας. Είναι χαρακτηριστικό, ότι πάνω από 900 οχήματα εξαναγκάστηκαν σε επιστροφή από την περασμένη Παρασκευή. Εν τω μεταξύ, διευκρινίσεις για τις υπερτοπικές μετακινήσεις με ιατρική βεβαίωση έδωσε ο υφυπουργός Συντονισμού και Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Σκέρτσος, διευκρίνισε ότι η υπερτοπική μετακίνηση επιτρέπεται όταν αφορά ιδιωτική δομή υγείας, όπως κλινική και νοσοκομείο, και όχι ιδιώτη γιατρό.

Στην ΚΥΑ που εκδόθηκε προστέθηκε η δυνατότητα για υπερτοπική μετακίνηση, με έγγραφο από ιδιωτικά νοσοκομεία, αποκλειστικά σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, πχ. για χημειοθεραπείες.

Τι αναφέρει το ΦΕΚ:
Στην περ. β) της παρ. 2 του άρθρου 1 της υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ.26044/22.4.2021 (Β’ 1678) κοινής υπουργικής απόφασης προστίθεται η δυνατότητα μετακίνησης προς ιδιωτική κλινική, αποκλειστικά σε περιπτώσεις έκτακτης και επείγουσας ανάγκης και η περ. β) διαμορφώνεται ως εξής:

«β) Για λόγους υγείας, στην περίπτωση μετακίνησης βα) προς δημόσια δομή υγείας, ββ) αποκλειστικά σε περιπτώσεις έκτακτης και επείγουσας ανάγκης, προς ιδιωτική κλινική. Για την πιστοποίηση των λόγων υγείας απαιτείται, πέραν της βεβαίωσης κίνησης της παρ. 5 του άρθρου 3 της ανωτέρω κοινής υπουργικής απόφασης, και έγγραφο της δομής υγείας, εκτός περιπτώσεων όπου αυτό δεν μπορεί να προσκομισθεί λόγω του επείγοντος χαρακτήρα της μετακίνησης.» 2. Η παρούσα ισχύει από τη δημοσίευσή της έως και τη Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00.

www.ertnews.grΤο άρθρο Εντατικοί έλεγχοι στα διόδια για εκδρομείς “χωρίς αιτία” – Πότε επιτρέπονται για ιατρικούς λόγους (video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/entatikoi-elegchoi-sta-diodia-gia-ekdromeis-quot-choris-aitia-quot-pote-epitrepontai-gia-iatrikoys-logoys/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Εντατικοί έλεγχοι στα διόδια για εκδρομείς “χωρίς αιτία” – Πότε επιτρέπονται για ιατρικούς λόγους (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">