ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Στ. Κυριακίδου στο Πρώτο: Από την 1η Ιουλίου το Ψηφιακό Πιστοποιητικό – Οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν και τα επόμενα χρόνια

«Το πρόγραμμα εμβολιασμών θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά, ενδεχομένως και παραπάνω», τόνισε η Στέλλα Κυριακίδου, Επίτροπος Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην εκπομπή «Καθρέφτης» με τον δημοσιογράφο, Χρήστο Μιχαηλίδη.

Λίγες ώρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., τόνισε ότι οι ρυθμοί των εμβολιασμών στην Ε.Ε. έχουν επιταχυνθεί τους τελευταίους μήνες, με αποτέλεσμα πάνω από το 40% των Ευρωπαίων πολιτών έχει εμβολιαστεί με την πρώτη δόση. Παράλληλα, από τα μέσα Απριλίου, ο αριθμός των κρουσμάτων έχει μειωθεί κατά 39%, και αυτό επιτρέπει στα κράτη-μέλη να χαλαρώνουν τα μέτρα και να ανοίγουν τις οικονομίες τους.
Η κοινοτική επίτροπος ξεκαθάρισε ότι παρά το γεγονός ότι η Επιτροπή κινήθηκε νομικά κατά της AstraZeneca, το εμβόλιο της εταιρείας θα συνεχίσει να βρίσκεται στο χαρτοφυλάκιο της Κομισιόν, σημειώνοντας ότι «είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε όλα τα εμβόλια που έχουν την έγκριση του ΠΟΥ».

Όπως είπε, πριν από λίγες ημέρες, υπεγράφη συμφωνία με την Pfizer για 1,8 δισ. επιπλέον δόσεις, από τα τέλη του 2021, το 2022 και το 2023.
Η κυρία Κυριακίδου εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πολιτική συμφωνία αναφορικά με τον κανονισμό που διέπει το ψηφιακό πιστοποιητικό, το οποίο θα είναι έτοιμο στα τέλη Ιουνίου, ενώ κάποιες χώρες πιλοτικά θα ξεκινήσουν νωρίτερα.

«Στόχος να προχωρήσει όσο το δυνατόν συντομότερο, από την 1η Ιουλίου», σημείωσε, λέγοντας ότι «είναι προσβάσιμο σε όλους, δωρεάν, ασφαλές και δεν δημιουργεί καθόλου διακρίσεις», τονίζοντας ότι θα διατίθενται σε έντυπη και σε ψηφιακή μορφή.
Τέλος, η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ, τόνισε ότι είναι απαραίτητος στόχος να βρεθούν φάρμακα για την αντιμετώπιση του φονικού ιού, λέγοντας πως δεν μπορούμε να έχουμε τα εμβόλια ως «μοναδική γραμμή άμυνας».

www.ertnews.gr



Το άρθρο Στ. Κυριακίδου στο Πρώτο: Από την 1η Ιουλίου το Ψηφιακό Πιστοποιητικό – Οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν και τα επόμενα χρόνια εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/st-kyriakidoy-sto-proto-apo-tin-1i-ioylioy-to-psifiako-pistopoiitiko-oi-emvoliasmoi-tha-synechistoyn-kai-ta-epomena-chronia/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στ. Κυριακίδου στο Πρώτο: Από την 1η Ιουλίου το Ψηφιακό Πιστοποιητικό – Οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν και τα επόμενα χρόνια Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">