ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κανονικά οι εμβολιασμοί με AstraZeneca – Θετικός ο Β. Κικίλιας για εμβολιασμό παιδιών πριν από την έναρξη σχολικής χρονιάς

Αισιοδοξία από τη μείωση, που καταγράφεται στους επιδημιολογικούς δείκτες, καθώς μαζί με τους εμβολιασμούς, που «τρέχουν» με μεγάλη ταχύτητα, φέρνουν όλο και πιο κοντά την πολυαναμενόμενη «επαναφορά στην κανονικότητα». Από το ερχόμενο Σάββατο, 29 Μαΐου, οι πολίτες 30-34 ετών θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ των 4 διαθέσιμων εμβολίων. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται κανονικά οι εμβολιασμοί με AstraZeneca, σύμφωνα με απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, που συνεδρίασε εκτάκτως μετά τα τελευταία περιστατικά θρομβώσεων.

Όσον αφορά τη δεύτερη δόση του εμβολίου, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολισμών, Μαρία Θεοδωρίδου κατά τη χθεσινή ενημέρωση συνέστησε η συνέχιση του εμβολιασμού με το ίδιο εμβόλιο, “καθώς η πιθανότητα εμφάνισης θρόμβωσης μετά τη δεύτερη δόση είναι εξαιρετικά μικρή».
Ωστόσο, σημειώνει ότι οι γυναίκες που βρίσκονται στην ηλικιακή ομάδα από 30 έως και 49 ετών, μπορούν να επιλέξουν και άλλα εμβόλια τα οποία είναι διαθέσιμα.

Την Παρασκευή 28 Μαΐου θα αποφασίσει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) για την έγκριση της χορήγησης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών. Αν εγκριθεί, το σκεύασμα αυτό θα είναι το πρώτο εμβόλιο κατά της Covid-19 που θα λάβει το πράσινο φως του EMA για να χορηγηθεί στους εφήβους στις 27 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προς το παρόν το εμβόλιο αυτό έχει εγκριθεί για χορήγηση σε όσους είναι άνω των 16 ετών.

Εντός του καλοκαιριού η χώρα θα έχει πετύχει να χτίσει τείχος ανοσίας απέναντι στον κορονοϊό εκτιμά ο Βασίλης Κικίλιας. Αναφορικά με τον ενδεχόμενο εμβολιασμό παιδιών και εφήβων  ο υπουργός Υγείας, αναφέρει σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι εφόσον δοθεί «πράσινο φως» για εμβόλιο κορονοϊού σε παιδιά, τότε θα μπορούσε να γίνει εμβολιασμός και πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Εν τω μεταξύ, επιστήμονες στη Γερμανία υποστηρίζουν ότι έλυσαν το μυστήριο με τις σπάνιες θρομβώσεις που σχετίζονται με τον κοροναϊό και τα εμβόλια της AstraZeneca και της Johnson & Johnson, εκτιμώντας ότι τα εμβόλια με μία «μικροδιόρθωση» μπορούν οριστικά να σταματήσουν τη συγκεκριμένη αντίδραση. Το πρόβλημα σχετίζεται με τους φορείς αδενοϊού που χρησιμοποιούν.



Το άρθρο Κανονικά οι εμβολιασμοί με AstraZeneca – Θετικός ο Β. Κικίλιας για εμβολιασμό παιδιών πριν από την έναρξη σχολικής χρονιάς εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ert.gr/ertnews-frontpage/kanonika-oi-emvoliasmoi-me-astrazeneca-thetikos-o-v-kikilias-gia-emvoliasmo-paidion-prin-apo-tin-enarxi-scholikis-chronias/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κανονικά οι εμβολιασμοί με AstraZeneca – Θετικός ο Β. Κικίλιας για εμβολιασμό παιδιών πριν από την έναρξη σχολικής χρονιάς Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">