ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Απίθανα ταξίδια με τραίνο | Αιθιοπία

Σε αυτό το νέο επεισόδιο, ταξιδεύουμε στην Αιθιοπία, μια χώρα πλούσια σε ιστορία.
Ο Φιλίπ Γκουγκλέ ξεκινά το ταξίδι του στα ανατολικά της χώρας, σε ένα τραίνο που ταξιδεύει σε γραμμές πολύ παλιές, κατασκευασμένες από τους Γάλλους και που συνδέουν την πρωτεύουσα Αντίς Αμπέμπα με το Τζιμπουτί. Σήμερα, η γραμμή είναι σε άθλια κατάσταση, αλλά ο Φιλίπ κάνει αξέχαστες συναντήσεις στο τραίνο.

Στη Χαράρ, μια ιστορική πόλη με μικρούς εμπορικούς δρόμους, ο Φιλίπ θα βρεθεί μέσα στη νύχτα ανάμεσα σε ύαινες! Ευτυχώς, όμως, συνοδεύεται από κάποιον που τις γνωρίζει καλά και τις φωνάζει κιόλας με το μικρό τους όνομα.
Το ταξίδι συνεχίζεται με την καινούργια σιδηροδρομική γραμμή, κατασκευασμένη από τους Κινέζους.
Στη συνέχεια, επισκέπτεται ένα στολίδι της Αιθιοπίας, το εκκλησιαστικό συγκρότημα του Βασιλιά Λαλιμπελά, πριν φτάσει σε μια ορεινή εκκλησία, πάνω από τρεις χιλιάδες μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας. Μια στιγμή μαγική.
Φτάνοντας στην Αντίς Αμπέμπα, ο Φιλίπ πετυχαίνει ένα τεράστιο πλήθος, νωρίς το πρωί. Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να παίξουν σπορ. Τέλος, ο Φιλίπ πηγαίνει στα βόρεια της χώρας, σε μια αγροτική περιοχή, όπου οι αγρότες πρέπει να φωνάζουν όλη μέρα για να διώχνουν τους μπαμπουίνους που κλέβουν τις καλλιέργειές τους. Μια εκπληκτική συνάντηση, σε απίστευτα τοπία.Το άρθρο Απίθανα ταξίδια με τραίνο | Αιθιοπία εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.source https://www.ertflix.gr/xena-docs/apithana-taxidia-me-treno/apithana-taxidia-me-traino-aithiopia/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Απίθανα ταξίδια με τραίνο | Αιθιοπία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">