ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Απίθανα ταξίδια με τραίνο | Αυστρία

(Διαθέσιμο έως 8/6/2021)
Το ταξίδι του Φιλίπ Γκουγκλέ ξεκινάει στα βουνά, μέσα σε μια χιονοθύελλα, πάνω σ’ ένα μικρό τραίνο που πηγαίνει από χωριό σε χωριό και που συνδέεται απευθείας με τις πίστες του σκι.
Στην κοιλάδα, ο Φιλίπ μαγεύεται από τη φωνή του Τόνι, ενός τραγουδιστή γιόντελ, που αρμέγει τις αγελάδες του χαλαρώνοντάς τες. Επιστρέφοντας στο σταθμό του Zell am See, ο Φιλίπ συναντά έναν μυώδη άντρα που προπονείται στις γραμμές. Ζεσταίνει τους μύες του για να τραβήξει μια αμαξοστοιχία, έτσι απλά.

Μετά συνεχίζει σε μια μυθική γραμμή της Αυστρίας, το Semmering.Διασχίζει το βουνά από τα ανατολικά της χώρας και περνώντας από τοπία που θυμίζουν έργα τέχνης.
Λίγο πιο έξω από το Ίνσμπρουκ, στο χωριό Αξάμ, μια περίεργη παράδοση λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο. Παραγεμισμένοι άντρες, οι Wampelers, ξεχύνονται στους δρόμους και δέχονται επίθεση από άλλους. Μια συγκινητική και χαρούμενη συνάντηση στην τυρολέζικη καρδιά.
Ο Φιλίπ ξαναπαίρνει το τραίνο με προορισμό τη Βιέννη, την πρωτεύουσα της Αυστρίας. Ανάμεσα στα αυτοκρατορικά παλάτια και τους δρόμους γεμάτους ιστορίας, ο Φιλίπ δεν μπορεί να αντισταθεί σε μια Σάχε Τόρτε, το απίστευτο γλυκό με σοκολάτα, σε ένα τυπικό βιεννέζικο καφέ.
Στη συνέχεια τον καλούν να βοηθήσει στο Μεγάλο Χορό Rudolfina-Redoute, που οργανώνεται από φοιτητές για τη συγκέντρωση χρημάτων. Πάνω από όλα, κλασικός, ο χορός, όμως, γρήγορα γίνεται ένα απίστευτο χάος με 800 άτομα που χορεύουν μια καντρίλια που ο Φιλίπ θ’ αργήσει να ξεχάσει.



Το άρθρο Απίθανα ταξίδια με τραίνο | Αυστρία εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertflix.gr/xena-docs/apithana-taxidia-me-treno/apithana-taxidia-me-traino-aystria/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Απίθανα ταξίδια με τραίνο | Αυστρία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">