ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Λευκορωσία – πτήση θρίλερ: Η πρώτη αντίδραση Λουκανσένκο – «Δράσαμε νόμιμα για την προστασία των επιβατών»

Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

Τρία 24ωρα ύστερα από το θρίλερ με το αεροσκάφος της Ryanair και την αναγκαστική της προσγείωση στο Μινσκ, ο πρόεδρος της χώρας Αλεξάντερ Λουκασένκο πήρε θέση για το περιστατικό. Σε ομιλία του στο κοινοβούλιο της χώρας  υποστήριξε πως η επείγουσα προσγείωση του αεροπλάνου Ryanair στο Μινσκ έγινε νόμιμα, σύμφωνα με όλους τους διεθνείς κανόνες με σκοπό την προστασία των επιβατών.

“Προέβη σε νόμιμη προστασία των ανθρώπων, σύμφωνα με όλους τους διεθνείς κανόνες. Το αεροπλάνο πετούσε κοντά κοντά στον Σταθμό Πυρηνικής Ενέργειας. Τι θα συνέβαινε αν ξαφνικά τα συστήματα ασφαλείας του πυρηνικού σταθμού τίθεντο σε πλήρη επιφυλακή;” αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας.

Σύμφωνα πάντα με τα όσα υποστηρίζει ο Αλεξάντερ Λουκασένκο  το πλήρωμα του αεροσκάφους Ryanair συμβουλεύτηκε την αεροπορική εταιρεία και το αεροδρόμιο στο Βίλνιους, αλλά τελικά επέλεξε να προσγειώσει το αεροσκάφος στο Μινσκ, ενώ κατηγόρησε τη Δύση πως αρνήθηκε να διερευνήσει το αεροπορικό θρίλερ.

Με αφορμή το περιστατικό με το αεροπλάνο, ο Λευκορώσος πρόεδρος υποστήριξε πως από το 2020 ασκείται μια πίεση χωρίς προηγούμενο στη χώρα του, η οποία θυμίζει πολυεπίπεδη τρομοκρατία, που όμοια της δεν έχει γνωρίσει άλλη χώρα στον κόσμο.

«Η πανδημία όχι μόνο σκοτώνει ανθρώπους, αλλά και παραμορφώνει τη συνείδηση τους. Αναμορφώνει ολόκληρο το σύστημα της παγκόσμιας τάξης. Διασπά τους υφιστάμενους οικονομικούς και υλικοτεχνικούς δεσμούς. Με το πρόσχημα των δυνάμεων που αναδιανέμουν σφαίρες επιρροή,  οι φωνές των μεσαίων και μικρών κρατών δεν ενδιαφέρουν κανέναν. Τα ζητήματα επιλύονται, κυρίως σε βάρος της ευημερίας και των εθνικών συμφερόντων αυτών των μικρών και μεσαίων λαών ».

www.ertnews.gr



Το άρθρο Λευκορωσία – πτήση θρίλερ: Η πρώτη αντίδραση Λουκανσένκο – «Δράσαμε νόμιμα για την προστασία των επιβατών» εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/diethni/leykorosia-ptisi-thriler-i-proti-antidrasi-loykansenko-drasame-nomima-gia-tin-prostasia-ton-epivaton/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Λευκορωσία – πτήση θρίλερ: Η πρώτη αντίδραση Λουκανσένκο – «Δράσαμε νόμιμα για την προστασία των επιβατών» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">