ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Με ευλάβεια έγινε η υποδοχή του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα


Με ταπεινότητα και ευλάβεια έγινε η υποδοχή του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα, χωρίς τιμές αρχηγού κράτους. Το Άγιο Φως έφτασε στην Αθήνα με ειδική πτήση λίγο πριν από τις 7 το απόγευμα και θα μεταφερθεί στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου και από εκεί σε όλη την Ελλάδα. Το Μεγάλο Σάββατο η ακολουθία της Ανάστασης θα τελεστεί στις 21:00.

«Μεταφέροντας σήμερα το Άγιο Φως, σας μεταφέρουμε την ελπίδα και τη βεβαιότητα ότι μετά τον Σταυρό ακολουθεί η Ανάσταση. Και η Ανάσταση είναι εκείνη που μας κάνει να ξεχνάμε και τις ταλαιπωρίες και τις θλίψεις και τις δοκιμασίες και μας γεμίζει τις καρδιές με χαρά και αγαλλίαση» διαμήνυσε ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου.

Στα Ιεροσόλυμα βρέθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης για την Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’.

«Αποτελεί ύψιστη τιμή και ευλογία να παραλαμβάνεις το Άγιο Φως κατευθείαν από τον Πανάγιο Τάφο και να το φέρνεις στην Πατρίδα» αναφέρει μέσω Twitter ο κ. Βλάσης.

www.ertnews.gr


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Με ευλάβεια έγινε η υποδοχή του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">