ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Βίρα τις άγκυρες για τον τουρισμό – Αυξημένη η κίνηση σε διόδια και λιμάνια

Με την επισήμανση ότι δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία και όπλα τους εμβολιασμούς, τα τεστ αυτοδιάγνωσης και τη διατήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας η χώρα μας από τις 14 Μαΐου κάνει ένα καθοριστικό βήμα επιστροφής στην κανονικότητα.  Ημερομηνία σταθμός για την καθημερινότητα των πολιτών και το άνοιγμα του τουρισμού ήταν η 14η Μαΐου. Απελευθερώθηκαν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, καταργήθηκαν click away και click inside στο λιανεμπόριο, ενώ διευρύνθηκε το ωράριο κατά το οποίο επιτρέπεται η κυκλοφορία έως τις δωδεκάμισι μετά τα μεσάνυχτα. Αυξημένη η κίνηση στα διόδια και τα λιμάνια, μετά το πολύμηνο lockdown, όπου ταξιδιώτες και επισκέπτες έχουν ανά χείρας όλα τα προβλεπόμενα έγγραφα.

Οι μηχανές του τουρισμού μπήκαν μπροστά. Τα πλοία αναχωρούν για τα νησιά και η έναρξη της τουριστικής σεζόν γίνεται με την ελπίδα όλων, ότι στο τέλος της, θα έχει επιτευχθεί η νίκη απέναντι στην πανδημία.

Με τις βαλίτσες στο ένα χέρι και τα απαραίτητα έγγραφα στο άλλο, πολλοί κάτοικοι των Αθηνών έσπευσαν να βρεθούν εκτός των τειχών της πόλης, το πρώτο Σαββατοκύριακο, που απελευθερώθηκαν οι μετακινήσεις στην χώρα.

Τα αυτοκίνητα σχηματίζουν ουρές για τον έλεγχο μπροστά στα πλοία και ο Πειραιάς σφύζει ξανά από ζωή.

Οι πύλες της χώρας άνοιξαν διάπλατα από θάλασσα, ξηρά και αέρα. Οι ταξιδιώτες φτάνουν στην Ελλάδα με αρνητικό μοριακό τεστ των τελευταίων 72 ωρών ή πιστοποιητικό εμβολιασμού με βεβαίωση ότι ο εμβολιασμός τους ολοκληρώθηκε τουλάχιστον 14 ημέρες πριν την άφιξη στην Ελλάδα.

Παράλληλα υπόκεινται σε δειγματοληπτικό έλεγχο κατά την είσοδό τους στην χώρα βάσει υγειονομικού αλγόριθμου, ο οποίος αξιολογεί τα προφίλ των επισκεπτών ώστε να διασφαλιστεί η βέλτιστη κατανομή των τεστ βάσει ρίσκου.

Οι πρώτες πτήσεις έγιναν δεκτές χθες στα νησιά με αψίδες νερού και τα κρουαζιερόπλοια στα λιμάνια με μεγάλο ενθουσιασμό. Οι πρώτοι τουρίστες έφτασαν και στην Σαντορίνη μετά από πολύμηνο lockdown.

Ουρές εκατοντάδων μέτρων από αυτοκίνητα σχηματίστηκαν στο τελωνείο του Προμαχώνα. Μόνο χθες, περίπου 40.000 αυτοκίνητα είχαν περάσει από τα διόδια των εθνικών οδών.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Σοφία Πατραμάνη, Νόρα Μολυβιάτη, Κατερίνα Μπατζάκη, Νίκος Καπόγλης, Νία Αβδελή, Μαρία Σταθοπούλου

www.ertnews.gr



Το άρθρο Βίρα τις άγκυρες για τον τουρισμό – Αυξημένη η κίνηση σε διόδια και λιμάνια εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/vira-tis-agkyres-gia-ton-toyrismo-ayximeni-i-kinisi-se-diodia-kai-limania/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Βίρα τις άγκυρες για τον τουρισμό – Αυξημένη η κίνηση σε διόδια και λιμάνια Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">