ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σε επιταχυνόμενους ρυθμούς οι εμβολιασμοί – Ποιοι και πότε αποκτούν πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια

Συνεχίζεται το εμβολιαστικό πρόγραμμα με στόχο ως το τέλος του μήνα να έχουν γίνει 5,6 εκατομμύρια εμβολιασμοί, ενώ πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια αποκτούν σταδιακά και οι ηλικίες που μέχρι τώρα είχαν δυνατότητα μόνο στο AstraZeneca. 

Συγκεκριμένα:

  • την προσεχή Παρασκευή 21 Μαΐου, ανοίγει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια, για τους πολίτες ηλικίας 40-44 ετών.
  • Μέχρι τις αρχές Ιουνίου θα ανοίξουν όλα τα εμβόλια, για τις ηλικίες 35-39 και στη συνέχεια για τους 30-34 ετών.
  • Σύμφωνα με τους ειδικούς, η φυσική νόσηση από κορονοϊό και μία δόση εμβολίου αντιστοιχούν σε πλήρη εμβολιασμό και η ανοσία διαρκεί για περισσότερο από έναν χρόνο.

Χορήγηση του Johnson & Johnson στα νησιά

Παράλληλα προχωρά η χορήγηση του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson σε 19 νησιά.

Τα 19 νησιά είναι: Ρόδος, Κέρκυρα, Λέσβος, Χίος, Ζάκυνθος, Σαλαμίνα, Κεφαλονιά, Κως, Σάμος, Λευκάδα, Σύρος, Νάξος, Σαντορίνη, Λήμνος, Κάλυμνος, Θάσος, Μύκονος, Πάρος, Αίγινα.

Σύντομα ανακοινώσεις για τους κατ` οίκον εμβολιασμούς

Μιλώντας χθες το βράδυ στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, τόνισε πως έχουν διασφαλιστεί εμβόλια για το σύνολο του πληθυσμού και προανήγγειλε ότι σε λίγες ημέρες, η κυβέρνηση θα είναι σε θέση να ανακοινώσει και το πώς θα γίνουν οι κατ` οίκον εμβολιασμοί.

«Κινούμαστε πολύ πιο γρήγορα από τους αρχικούς σχεδιασμούς στο άνοιγμα των εμβολιαστικών ομάδων, αλλά και στα κέντρα εμβολιασμού, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, απαντώντας σε σειρά επίκαιρων ερωτήσεων βουλευτών στην ολομέλεια της Βουλής.

Τον Ιούλιο πάνω από το 50% των πολιτών θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι – Στο 14,38% η κάλυψη τώρα

Ανέφερε πως μέχρι την 14η Μαΐου, είχαν εμβολιαστεί 2.718.404 συμπολίτες τουλάχιστον με την πρώτη δόση και 1.510.905 και με τις δύο δόσεις, που σημαίνει ότι το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού ανέρχεται σε 39,87%, ενώ ποσοστό 14,38% θεωρείται πλήρως καλυμμένο εμβολιαστικά.

Μέχρι σήμερα, είπε, υπάρχουν 4.025.774 επιβεβαιωμένα ραντεβού και εκτιμούμε ότι τον Ιούλιο περισσότερο από το 50% των συμπολιτών μας θα είναι πλήρως εμβολιασμένο. Χαρακτήρισε την επιχείρηση εμβολιασμού «Ελευθερία» ως ένα εθνικό εγχείρημα, το οποίο εξελίσσεται επιτυχώς και κυρίως εξελίσσεται ομαλά.

Αναφορικά με τα εμβολιαστικά κέντρα, είπε ότι ανέρχονται σήμερα σε 1.517 σε όλη την χώρα, όταν ο αρχικός προγραμματισμός ήταν για 1.018 κέντρα.

«Σήμερα έχουμε περισσότερους εμβολιασμούς, ειδικά το μήνα Μάιο που θα έχουν γίνει 5,6 εκατομμύρια εμβολιασμοί στη χώρα. Δεν θα αφήσουμε κανέναν συμπολίτη μας που επιθυμεί να εμβολιαστεί, χωρίς εμβόλιο» είπε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός, έχει εμβολιαστεί το 82% των γιατρών, το 63% των νοσηλευτών και το 60% των λοιπών εργαζομένων στο ΕΣΥ και αντίστοιχα στον ιδιωτικό τομέα έχει εμβολιαστεί το 88% των γιατρών, το 62% των νοσηλευτών και το 63% των λοιπών εργαζομένων σε αυτά.

  • Οι άνω των 65 ετών που έχουν εμβολιαστεί, είπε ότι είναι σε ποσοστό άνω του 60% και αυξάνεται.
  • Στους άνω των 85 ετών, το 63% έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, και με τα προγραμματισμένα ραντεβού το ποσοστό ανέρχεται στο 68%.
  • Στους 80 έως 84 ετών, το 64% έχει ήδη εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση και με τα προγραμματισμένα ραντεβού το ποσοστό ανέρχεται στο 69%.
  • Για τις ηλικίες 75-79, το ποσό είναι στο 73%.
  • Στην ομάδα 70-74 ανέρχεται σε 59%.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Σε επιταχυνόμενους ρυθμούς οι εμβολιασμοί – Ποιοι και πότε αποκτούν πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/se-epitachynomenoys-rythmoys-oi-emvoliasmoi-poioi-kai-pote-apoktoyn-prosvasi-se-ola-ta-emvolia/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σε επιταχυνόμενους ρυθμούς οι εμβολιασμοί – Ποιοι και πότε αποκτούν πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">