ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Eurovision 2021: Νικήτρια η Ιταλία σε έναν συναρπαστικό τελικό – Η τελική κατάταξη

Η Ιταλία είναι η μεγάλη νικήτρια του φετινού διαγωνισμού της Eurovision, μετά τον μεγάλο τελικό που έγινε στο Ρότερνταμ και προσέλκυσε το ενδιαφέρον μιας τεράστιας μερίδας τηλεθεατών ανά την Ευρώπη.

Η Ελλάδα με την Stefania (Στεφανία Λυμπεράκη) και το «Last Dance» συγκέντρωσε 170 βαθμούς και κατέκτησε τη 10η θέση.

Η Κύπρος με την Έλενα Τσαγκρινού και το «El Diablo» βρέθηκε στην 16η θέση με 94 βαθμούς.

Οι νικητές του διαγωνισμού

Το τραγούδι “Zitti E Buoni” και οι Måneskin ξεχώρισαν ανάμεσα σε εξαιρετικές συμμετοχές που φέτος έβαλαν το κοινό σε δίλημμα, απέναντι στο τι να ψηφίσουν, ενώ οι Ολλανδοί οικοδεσπότες παρουσίασαν ένα εξαιρετικό σόου.

Οι Måneskin είναι ένα γνωστό συγκρότημα με τραγουδιστή τον Damiano, μπασίστα την Victoria, κιθαρίστα τον Thomas και τον Ethan στα ντραμς. Πήραν το όνομά τους από τη λέξη «moonlight» στα δανέζικα, ως αφιέρωμα στην πατρίδα της Victoria.

Στη δεύτερη θέση με 499 πόντους ήρθε η Γαλλία, με τρίτη την Ελβετία με 432 πόντους.

Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από τον συνδυασμό της ψηφοφορίας των εθνικών επιτροπών και του κοινού.

Η ψηφοφορία των επιτροπών

Στην ψηφοφορία των 39 επιτροπών πρώτη ήρθε η Ελβετία με 267, δεύτερη η Γαλλία με 248 και τρίτη η Μάλτα με 208 ενώ η Ελλάδα βρέθηκε στην δέκατη θέση, λαμβάνοντας και ένα 12άρι από την κριτική επιτροπή της Γαλλίας.

Το 12άρι της ελληνικής κριτικής επιτροπής, στον Τελικό της Eurovision, ανακοίνωσε ο 10χρονος Μανώλης Γκίνης, ο οποίος πρωταγωνιστεί στη σειρά της ΕΡΤ1 «Τα καλύτερά μας χρόνια» στον ρόλο του Άγγελου. Είναι ο νεότερος spokesperson στην 65χρονη ιστορία του Διαγωνισμού.

Η ψηφοφορία του κοινού

Η αγωνία κορυφώθηκε κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του televoting.

Από το κοινό η Ελλάδα έλαβε 79 πόντους, ανεβαίνοντας συνολικά στους 170 και στην δέκατη θέση. Η Ουκρανία έλαβε 267 βαθμούς, όσους πήρε δηλαδή η Ελβετία από τις επιτροπές. Η Ιταλία με 318 βαθμούς από το κοινό ανέβηκε στους 524 συνολικά.

Το θρίλερ μεταξύ Ιταλίας και Ελβετίας έληξε με τη δεύτερη να λαμβάνει 150 πόντους από το κοινό και την Ιταλία να στέφεται νικήτρια του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision 2021.

Η Γαλλία με 251 βαθμούς από το κοινό βρέθηκε τελικά στην δεύτερη θέση.

Η τελική κατάταξη των χωρών στον τελικό της Eurovision 2021

Πάρτι στις ταράτσες

Παράλληλα με την Eurovision στην Ahoy Arena, οι διοργανωτές είχαν ετοιμάσει μία θεαματική δράση, ένα πάρτι που έλαβε χώρα σε ταράτσες του Ρότερνταμ με τη συμμετοχή νικητών προηγούμενων χρόνων. Η ανακοίνωση του πάρτι έγινε στο τέλος του Β’ Ημιτελικού με την εμφάνιση της Έλενας Παπαρίζου πάνω σε μία ταράτσα.

Η Έλενα Παπαρίζου και άλλοι πέντε νικητές της Eurovision, ήταν οι πρωταγωνιστές του «Rock The Roof». Οι καλλιτέχνες ερμήνευσαν τα νικητήρια τραγούδια τους πάνω σε τρεις ειδικά διαμορφωμένες ταράτσες του Ρότερνταμ.

Εκτός από την Έλενα Παπαρίζου, που τραγούδησε το «My Number One» (Ελλάδα 2005), οι υπόλοιποι guest stars της βραδιάς είναι οι: Lenny Kuhr (Ολλανδία 1969), Teach-In (Ολλανδία 1975), Sandra Kim (Βέλγιο 1986), Lordi (Φινλανδία 2006) και Måns Zelmerlöw (Σουηδία 2015).

www.ertnews.gr



Το άρθρο Eurovision 2021: Νικήτρια η Ιταλία σε έναν συναρπαστικό τελικό – Η τελική κατάταξη εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/politismos/eurovision/eurovision-2021-nikitria-i-italia-se-enan-synarpastiko-teliko-i-teliki-katataxi/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Eurovision 2021: Νικήτρια η Ιταλία σε έναν συναρπαστικό τελικό – Η τελική κατάταξη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">