ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Food safari: Θαλασσινά | Ωμό ψάρι

(Διαθέσιμο έως 13/6/2021)
Η αγνή καθαρή γεύση της θάλασσας υμνείται σε αυτό το επεισόδιο που εξερευνά τη φυσική αλμυρή γεύση τριών κύριων τύπων στρειδιών με τον Στιβ Φελέτι (Moonlight Flat Oysters) στον ποταμό Κλάιντ και τους Λι και Σούζαν Μέισφιλντ (Get Shucked) στο νησί Μπρούνι.
Ο Ιάπωνας σούσι σεφ Τσέις Κότζιμα (Sokyo, Gojima) δείχνει τα μαχαίρια και την ακρίβεια που χρειάζονται για να δημιουργήσει κανείς τις νοστιμότερες μπουκιές από ωμό ψάρι για σασίμι και σούσι.
Ο σεφ Λούι Τίκαραμ (EP&LP, West Hollywood) τεμαχίζει τον φρεσκότερο λουτιάνο και μοιράζεται τη συνταγή του για «λευκό χρυσό» – γάλα καρύδας από τον φρέσκο καρπό, με τσίλι και λάιμ που νοστιμίζουν το ψάρι για το πιάτο Κοκόντα.
Ο διάσημος σεφ Τετσούγια Γουακούντα (Tetsuya’s, Waku Ghin Singapore) αγαπά τα λιγότερο δημοφιλή είδη ψαριών, τα οποία ισχυρίζεται πως είναι πιο νόστιμα – ειδικά το γαλάζιο σκουμπρί, το οποίο χρησιμοποιεί ωμό, αρωματίζει με αποξηραμένες κέλπιες και συνοδεύει με σαλάτα από μάραθο.
Ο Ιταλός σεφ Γκαμπριέλε Ταντούτσι (Balla) τεμαχίζει λουτιάνο για ένα κλασικό κρούντο με σαγκουίνι και ελαιόλαδο.
Ο Λιβανέζος σεφ Γκρεγκ Μαλούφ, γνωστός για τις μοντέρνες εκδοχές του από κλασικά πιάτα της Μέσης Ανατολής, χρησιμοποιεί την τεχνική του κίμπε για να ετοιμάσει ωμό σολομό με μπαχαρικά και ελαφριά αραβική πίτα.



Το άρθρο Food safari: Θαλασσινά | Ωμό ψάρι εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertflix.gr/xena-docs/food-safari-thalassina-omo-psari/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Food safari: Θαλασσινά | Ωμό ψάρι Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">