ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Στη “μάχη” των εμβολιασμών το μονοδοσικό της Johnson & Johnson

Με γοργούς ρυθμούς εξελίσσεται το εμβολιαστικό πρόγραμμα στη χώρα, με στόχο να πλησιάσουμε το συντομότερο δυνατό στην πολυπόθητη ανοσία.
Από σήμερα Τετάρτη (05/05) η εμβολιαστική εκστρατεία αποκτά άλλον ένα «σύμμαχο», το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, οι πρώτες δόσεις του οποίου αναμένονται στη χώρα, ώστε να διοχετευθούν στα εμβολιαστικά κέντρα και να ξεκινήσει η χορήγησή τους στους πολίτες.

Σύμφωνα με τη συμφωνία που έχει συναφθεί, ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη φαρμακευτική εταιρεία, η Ελλάδα αναμένει 300.000 δόσεις το Μάιο κι άλλες 960.000 δόσεις τον Ιούνιο.

Από τις αρχές της εβδομάδας, ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί και στην ηλικιακή κατηγορία 45-49 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη εμβολιάζονται πολίτες 30-39 ετών (με το εμβόλιο της AstraZeneca), 40-44 (με το εμβόλιο της AstraZeneca), 45-49 με όλα τα εμβόλια, πολίτες άνω των 50 ετών, πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου, εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης.

Παράλληλα, από σήμερα αυξάνεται η δυναμικότητα του συστήματος με την ανάπτυξη στο σύνολο 1.500 εμβολιαστικών κέντρων με στόχο να γίνουν μέχρι και 2,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί και τον Ιούνιο μέχρι τα 4 εκατομμύρια εμβολιασμοί.

Χθες Τρίτη (04/05) ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.387 νέα κρούσματα, 81 συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους, ενώ 783 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.



Το άρθρο Στη “μάχη” των εμβολιασμών το μονοδοσικό της Johnson & Johnson εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ert.gr/ertnews-frontpage/sti-machi-ton-emvoliasmon-to-monodosiko-tis-johnson-amp-johnson/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στη “μάχη” των εμβολιασμών το μονοδοσικό της Johnson & Johnson Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">