ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αντίστροφη μέτρηση για το τέλος του lockdown

Αντίστροφα μετρούν οι μέρες για το τέλος του lockdown. Το συνολικό χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων που παραμένουν κλειστές και την άρση περιορισμών αναμένεται να ξεδιπλωθεί εντός της εβδομάδας καθώς πλησιάζει η κομβική ημερομηνία της 14ης Μαΐου με το άνοιγμα του Τουρισμού. Η αρχή αναμένεται να γίνει με την απελευθέρωση των υπερτοπικών μετακινήσεων, τη διεύρυνση του ωραρίου στην κυκλοφορία και κατ’ επέκταση στην εστίαση και στο πώς θα προχωρήσει η κατάργηση της αποστολής sms.

Την Τετάρτη αναμένονται οι πρώτες ανακοινώσεις ενόψει του επόμενου μεγάλου βήματος που είναι προγραμματισμένο στις 14 Μαΐου οπότε δίνεται το σήμα για το άνοιγμα του Τουρισμού με την απελευθέρωση των υπερτοπικών μετακινήσεων, σύμφωνα με πληροφορίες από τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής, μια μέρα νωρίτερα από το αναμενόμενο. Σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται να εξειδικευτεί πώς αυτό θα γίνει με όρους ασφάλειας και προστασίας, καθώς ο ιός παραμένει ενεργός σε υψηλά επίπεδα στην κοινότητα.

Παράλληλα θα ανακοινωθεί η διεύρυνση του ωραρίου στην εστίαση μέχρι τα μεσάνυχτα ή και αργότερα -με ορίζοντα να απελευθερωθεί εντελώς κατά τις προσεχείς μέρες εφόσον τα δεδομένα της πανδημίας το επιτρέψουν – ενώ και τα SMS στο 13033 και στο 13032 αναμένεται να περάσουν στο παρελθόν, μαζί με τις πρακτικές click away και click inside στο λιανεμπόριο.

Σε δεύτερο χρόνο, στα τέλη της εβδομάδας, θα ανακοινωθούν τα μέτρα για τον τουρισμό. Οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα του τουρισμού θα γίνουν πιθανοτατα την Πέμπτη από τον αρμόδιο υπουργό, Χάρη Θεοχάρη και θα καλύπτουν όλες τις πύλες εισόδου της χώρας, αεροδρόμια, λιμάνια και χερσαία σύνορα.

Το “κλειδί” σε όλο το σχεδιασμό επαναλαμβάνει η κυβέρνηση είναι ο ταχύς ρυθμός των εμβολιασμών.

Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Μαΐου γίνεται και το πρώτο βήμα και στο χώρο του Πολιτισμού καθώς τα μουσεία ανοίγουν ξανά τις πόρτες τους στο κοινό.

– Στις 17 Μαΐου θα επαναλειτουργήσουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί. Ταυτόχρονα επανεκκινούν οι πρακτικές, και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας. Την ίδια μέρα θα λειτουργήσουν και τα ωδεία.

Επίσης επαναλειτουργούν οι αθλητικές Ακαδημίες με ατομικές προπονήσεις σε γκρουπ έως 10 ατόμων, ενώ για την ίδια μέρα αναμένεται να ανακοινωθεί και το άνοιγμα των γυμναστηρίων με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.

– Στις 21 Μαΐου ξεκινούν τα θερινά σινεμά και οι κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους με πληρότητα 75%.

– Μια εβδομάδα αργότερα, στις 28 Μαΐου, επανεκκινούν τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα σε υπαίθριους χώρους μόνο για καθήμενους -όχι όρθιους- με ποσοστό πληρότητας 50%.

Στις προθέσεις του υπουργείου Ανάπτυξης είναι αυτήν την περίοδο να ανοίξουν και οι χώροι δεξιώσεων για κοινωνικές εκδηλώσεις, ενώ μέχρι τις αρχές Ιουνίου θα μπορέσουν να ανοίξουν εν μέρει και οι εσωτερικοί χώροι στην εστίαση.

Υπενθυμίζεται ότι χθες τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, καθώς και τα τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων μπήκανν σε επαναλειτουργία για δια ζώσης διδασκαλία. Επανέναρξη έγινε και στις πρακτικές ασκήσεις φοιτητών του τελευταίου έτους και επί πτυχίω, σε όλα τα τμήματα, σε όλες τις σχολές, σε προγράμματα σπουδών α’ και β΄ κύκλου.

Σε επαναλειτουργία απο χθες και τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, ενώ επίσης ξεκίνησαν οι προπονήσεις για αθλήματα που έχουν διοργανώσεις έως και τον Σεπτέμβριο, καθώς και η χρήση κολυμβητηρίων από αθλούμενους.

www.ertnews.grΤο άρθρο Αντίστροφη μέτρηση για το τέλος του lockdown εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/antistrofi-metrisi-gia-to-telos-toy-lockdown/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αντίστροφη μέτρηση για το τέλος του lockdown Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb