ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πράσινο φως από τον Π.Ο.Υ για το εμβόλιο της Moderna – Πάει για Ιούλιο η εξέταση του SPUTNIK V

ανταπόκριση από το Στρασβούργο: Κώστας Δαβάνης

Εγκρίθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας η χρήσης έκτακτης ανάγκης του εμβολίου της Moderna, καθιστώντας το πέμπτο παγκοσμίως εγκεκριμένο εμβόλιο. Το εμβόλιο εξετάστηκε από τη στρατηγική συμβουλευτική ομάδα εμπειρογνωμόνων του ΠΟΥ για την ανοσοποίηση η οποία προχώρησε σε συστάσεις για τη χρήση εμβολίων σύμφωνα με τις οποίες το εμβόλιο μπορεί να χορηγείται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες 18 ετών και άνω.

Το εμβόλιο Moderna είναι ένα εμβόλιο με βάση το mNRA. Διαπιστώθηκε από το SAGE ότι είχε αποτελεσματικότητα 94,1%, με βάση τη μέση παρακολούθηση δύο μηνών. Αν και το εμβόλιο μεταφέρεται σε θερμοκρασίες –25 ºC έως –15 ºC σε φιαλίδιο πολλαπλών δόσεων, τα φιαλίδια μπορούν να αποθηκευτούν σε ψυγείο στους 2–8 ° C για έως και 30 ημέρες.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ είχε εκδώσει άδεια για χρήση έκτακτης ανάγκης για το εμβόλιο Moderna στις 18 Δεκεμβρίου 2020 και από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων χορηγήθηκε άδεια κυκλοφορίας, η οποία ισχύει σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Λίγο πριν την έγκριση τα κινέζικα εμβόλια, αργεί το SPUTNIK V

Εν τω μεταξύ μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να εγκριθούν από την στρατηγική συμβουλευτικής επιτροπή για την ανοσοποίηση του Π.Ο.Υ τα δυο κινεζικά εμβόλια, της Sinopharm και της Sinovac, ενώ όπως ανακοινώθηκε χθες στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων το ρωσικό εμβόλιο SPUTNIK V, το οποίο βρίσκεται ήδη στην διαδικασία κυλιόμενης επισκόπησης από τον Π.Ο.Υ και τον ΕΜΑ από τις 9 Φεβρουαρίου, δεν αναμένεται να εξεταστεί ως προς την έγκριση χρήσης έκτακτης ανάγκης πριν από τις αρχές Ιουλίου.

Ο Π.Ο.Υ και ο ΕΜΑ διενεργούν αυτή την εποχή επιθεώρηση των μονάδων παραγωγής, όπου αναλύεται η παραγωγική ικανότητα και ποιότητα του εμβολίου.

Υπενθυμίζεται πως μόλις πριν από λίγα 24ωρα η βραζιλιάνικη ρυθμιστική αρχή εμβολίων είχε απορρίψει την χρήση του εμβολίου, εξαιτίας ανεπάρκειας στοιχείων, τα οποία η ρωσική πλευρά θεώρησε πως τροφοδοτούν την παραπληροφόρηση και προσέφυγε στην δικαιοσύνη.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Πράσινο φως από τον Π.Ο.Υ για το εμβόλιο της Moderna – Πάει για Ιούλιο η εξέταση του SPUTNIK V εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/diethni/kosmos/prasino-fos-apo-ton-p-o-y-gia-to-emvolio-tis-moderna-paei-gia-ioylio-i-exetasi-toy-sputnik-v/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πράσινο φως από τον Π.Ο.Υ για το εμβόλιο της Moderna – Πάει για Ιούλιο η εξέταση του SPUTNIK V Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">