ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σε πλήρη λειτουργία ξανά από σήμερα τα σχολεία – Τι ισχύει για τα self test

Στις αίθουσες επιστρέφει από σήμερα στο σύνολό της η πρωτοβάθμια και η δευτεροβάθμια εκπαίδευσης για δια ζώσης διδασκαλία και πάλι έπειτα από τρεις μήνες τηλε-μαθημάτων, ενώ ανοίγουν τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων. Η μάσκα υποχρεωτική και η είσοδος μόνο με τυπωμένη ή χειρόγραφη βεβαίωση αρνητικού self test.

Self-testing – ευπαθείς ομάδες – δια ζώσης εκπαίδευση: 10 απαντήσεις από το υπουργείο Παιδείας

Μαθητές, εκπαιδευτικοί και διοικητικό προσωπικό έχουν υποχρέωση για 2 self test κάθε εβδομάδα, καθε Δευτέρα και Πέμπτη, τα οποία προμηθεύονται με την επιδειξη του ΑΜΚΑ από τα φαρμακεία.

Δείτε Οι ημερομηνίες για την προμήθεια των self test

Το αποτέλεσμα του self-test δηλώνεται μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr. Αν το τεστ είναι αρνητικό θα εκδίδεται η σχολική κάρτα για τους μαθητές και η δήλωση αρνητικού αποτελέσματος για τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό.

Τι προβλέπεται εάν είναι θετικό το τεστ

Εάν το self-test είναι θετικό, θα πρέπει να κάνουν επαναληπτικό τεστ και εάν και αυτό βγει θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Εάν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, οι μαθητές/εκπαιδευτικοί λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και επιστρέφουν στο σχολείο.

Για τους μαθητές που θα έχουν θετικό επιβεβαιωτικό τεστ, προβλέπεται ό,τι και για τους μαθητές που νοσούν: Δίνεται η δυνατότητα σύγχρονης ταυτόχρονης τηλεκπαίδευσης ή συμμετοχής σε διαδικτυακό τμήμα, χωρίς η παρακολούθηση να είναι υποχρεωτική. Εξακολουθεί να ισχύει η πρόβλεψη που ίσχυε και στο παρελθόν, ότι οι μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ή που μένουν στο ίδιο σπίτι με άτομα τα οποία ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε διαδικτυακά τμήματα, εφόσον το επιθυμούν.

Ως προς τις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, η διενέργεια self-test είναι υποχρεωτική για τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για τη διενέργεια του τεστ στους μαθητές. Ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος είναι υποχρεωτικός και για τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί.

Προβλέπεται η εφαρμογή και όλων των προηγούμενων μέτρων προστασίας και πρόληψης, όπως:

  • η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους,
  • τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών,
  • οι σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες,
  • η χρήση αντισηπτικών,
  • οι σχολαστικοί καθαρισμοί,
  • οι τακτικοί αερισμοί των χώρων, ειδικότερα τώρα που και ο καλός καιρός βοηθά,
  • τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήσης μουσικών οργάνων κ.ά.

Το σχολικό έτος θα παραταθεί ως την Παρασκευή 25 Ιουνίου για τα νηπιαγωγεία και δημοτικά και έως την Παρασκευή 11 Ιουνίου για τα γυμνάσια και λύκεια, ενώ οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις δε θα διεξαχθούν ούτε φέτος. Στις 14 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν Πανελλαδικές Εξετάσεις για τα Γενικά Λύκεια και στις 15 Ιουνίου για τα Επαγγελματικά Λύκεια.

www.ertnews.grΤο άρθρο Σε πλήρη λειτουργία ξανά από σήμερα τα σχολεία – Τι ισχύει για τα self test εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/se-pliri-leitoyrgia-xana-apo-simera-ta-scholeia-ti-ischyei-gia-ta-self-test/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σε πλήρη λειτουργία ξανά από σήμερα τα σχολεία – Τι ισχύει για τα self test Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">