ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η Ουάσιγκτον καλεί Ερντογάν να αποφεύγει “εμπρηστικά σχόλια” και “αντισημιτικές” δηλώσεις (video)

Σε νέα επιδείνωση φαίνεται ότι οδηγούνται οι ήδη τεταμένες Αμερικανό-Τουρκιές σχέσεις. Η Ουάσινγκτον κατήγγειλε χθες Τρίτη 18/5, τις δηλώσεις που έκανε μία ημέρα νωρίτερα ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτηρίζοντάς τις «αντισημιτικές».

Μάλιστα  το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κάλεσε να αποφεύγονται  «εμπρηστικά σχόλια που μπορεί να υποκινήσουν ακόμη περισσότερη βία» στη Μέση Ανατολή.

Τα φραστικά πυρά  του Τούρκου  Προέδρου, στόχευσαν και κατευθείαν κατά του Αμερικανού  ομολόγου του  Τζό Μπάιντεν τον οποίο κατηγόρησε  ότι «γράφετε ιστορία με χέρια βουτηγμένα στο αίμα» στην προσπάθεια του να αυτοπροβληθεί ως υπερασπιστής της παλαιστινιακής υπόθεσης και να εκτοξεύσει εναντίον του Ισραήλ επικρίσεις για τα συνεχιζόμενα πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας, εξαπολύοντας ταυτόχρονα βαρύτατους χαρακτηρισμούς περί «δολοφόνων» οι οποίοι «σκοτώνουν παιδιά πέντε κι έξι ετών».

Ο Τζο Μπάιντεν έχει επαναβεβαιώσει επανειλημμένα την παραδοσιακή αμερικανική στήριξη στο Ισραήλ και στο δικαίωμα του εβραϊκού κράτους να «αμύνεται».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τούρκος Πρόεδρος ενδύεται έναν θρησκευτικό μανδύα υπεράσπισης του μουσουλμανικού κόσμου, για εσωτερική κατανάλωση κυρίως καθώς δέχεται ανηλεή επίθεση, από την τουρκική αντιπολίτευση και ό ίδιος επιχειρεί νέο άνοιγμα προς τον αραβικό κόσμο. Αναλυτές εκτιμούν ότι είναι το εναπομείναν παιγνιόχαρτο για να βγάλει τη χώρα του από την απομόνωση. Η Τουρκία βρίσκεται στη δίνη σκανδάλων που δίνουν τροφή για ένταση στο εσωτερικό αλλά  και στο εξωτερικό της χώρας.

Ενδεικτικό της κατάστασης  που επικρατεί, εντός και εκτός , είναι ότι  νωρίς τα ξημερώματα δύο οπλισμένα μη επανδρωμένα  αεροσκάφη  επιτέθηκαν στην αεροπορική βάση του Ντιγιάρ Μπαακίρ,  στη νοτιοανατολική χώρα. Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια  της ΕΡΤ  Αριάνα Φερεντίνου, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών  παραμένει άγνωστος,  μέχρι στιγμής,  ο δράστης της επίθεσης, η οποία αποκρούστηκε.

 

Ανταπόκριση, Κωνσταντινούπολη : Αριάνα Φερεντίνου 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ , AFP, Reuters

www.ertnews.gr



Το άρθρο Η Ουάσιγκτον καλεί Ερντογάν να αποφεύγει “εμπρηστικά σχόλια” και “αντισημιτικές” δηλώσεις (video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/diethni/i-oyasigkton-kalei-erntogan-na-apofeygei-quot-empristika-scholia-quot-kai-quot-antisimitikes-quot-diloseis-video/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η Ουάσιγκτον καλεί Ερντογάν να αποφεύγει “εμπρηστικά σχόλια” και “αντισημιτικές” δηλώσεις (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">