ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μ. Βορίδης: Θα συνεχιστεί η στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων (video)

Ως εικόνα αισιοδοξίας χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης τις πρώτες εικόνες από το άνοιγμα της εστίασης, επισημαίνοντας ότι βαδίζουμε σε μια κατεύθυνση ανάκτησης της ελευθερίας μας, σε συνάρτηση με τους εμβολιασμούς που προχωράνε με γοργούς ρυθμούς αλλά και τα self test. Μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός τόνισε ότι τα μέτρα στήριξης σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις θα συνεχιστούν “μέχρι να επιστρέψουμε στην κανονικότητα και να ανακάμψει η οικονομία”.

Σχετικά με την τηλεργασία ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι υπάρχει μια σειρά εργαζομένων που δεν μπορούν να μπουν σε τηλεργασία όπως είναι οι στρατιωτικοί, οι υγειονομικοί, οι αστυνομικοί, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, ενώ σημείωσε ότι από τη στιγμή που έχουμε τα self test οι εργαζόμενοι μπορούν να επιστρέψουν στο φυσικό χώρο εργασίας τους.

Σχετικά με τις πολιτογραφήσεις αλλοδαπών, ο κ. Βορίδης ανέφερε: “Εξέδωσα υπουργική απόφαση με βάση τη νομοθετική εξουσιοδότηση που έχει παράσχει στον υπουργό Εξωτερικών το ελληνικό Κοινοβούλιο και βάσει αυτής προϋπόθεση για την απόκτηση ιθαγένειας είναι τα πέντε από τα επτά χρόνια που απαιτούνται για άδεια διαμονής, να υπάρχει εισόδημα ίσο με το κατώτατο μισθό. Ο νόμος άλλωστε λέει σταθερή και νόμιμη εργασία. “Αν η αντιπολίτευση θέλει να διαβιούν επιδοματικά και να τους δίνουμε το δικαίωμα να γίνουν Έλληνες πολίτες, αυτό ας βγουν να το πουν”.

Υπενθυμίζοντας ότι η ενίσχυση στην τοπική αυτοδιοικηση ανέρχεται στα 50 εκατομμύρια ο Μάκης Βορίδης χαρακτήρισε αναγκαίο έναν μηχανισμό εξισορρόπησης για να χρηματοδοτούνται ισότοπα οι Δήμοι και όχι ένας να καταρρέει και άλλος να λαμβάνει παρά πολλά χρήματα.

Σχετικά με τις επικρίσεις από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι “επανέρχεται στη κλασσική ολοκληρωτική αντίληψη της αριστεράς για το κράτος, με την θεωρία των αρμών, δηλαδή πήραμε την κυβέρνηση αλλά όχι την εξουσία. Η αριστερά δεν έχει προφανώς ξεφύγει από τη σταλινική παράδοση, είπε ο κ. Βορίδης και πρόσθεσε ότι “δεν έχει εξοικειωθεί με μηχανισμούς θεσμικών αντιβάρων και ο κ. Τζανακόπουλος εξέφρασε σκέψη όσων συντρόφων αντιλαμβάνονται ακόμη το κράτος με όρους ταξικής αντιπαλότητας και σύγκρουσης και τους κάνει να φέρονται ως μαινόμενοι ταύροι εν υαλοπωλείο όταν εμφανίζονται δήθεν ταξικοί εχθροί που ναρκοθετούν το έργο τους”.
ς

www.ertnews.gr



Το άρθρο Μ. Βορίδης: Θα συνεχιστεί η στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων (video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/politiki/m-voridis-tha-synechistei-i-stirixi-ergazomenon-kai-epicheiriseon-video/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μ. Βορίδης: Θα συνεχιστεί η στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">