ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

13Ιον2021 – Κεραία

Οι περισσότεροι γονείς που θέλουν να υιοθετήσουν ένα παιδάκι, αναζητούν κυρίως βρέφη ή νήπια, θέλοντας να διαμορφώσουν οι ίδιοι τον χαρακτήρα του.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα εκατοντάδες παιδιά ηλικίας 5 ως 17 ετών που διψούν για οικογενειακή θαλπωρή να μένουν σε ιδρύματα ως «ακατάλληλα». Και όμως την δεύτερη ευκαιρία μιας ευτυχισμένης ζωής έρχεται να τους προσφέρει ο θεσμός της αναδοχής. Ευκολότερη και ταχύτερη εναλλακτική της υιοθεσίας, γίνεται όλο περισσότερο γνωστός στην πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια, χάρις στις εντατικές προσπάθειες της πολιτείας.

Το τέταρτο επεισόδιο της εκπομπής «Κεραία» με την Ρέα Βιτάλη, αυτήν την Κυριακή 13 Ιουνίου 2021 στις 22.00 εστιάζει σε αναδόχους γονείς που μοιράζονται ιστορίες – γεμάτες αισιοδοξία – μετά την απόφασή τους να στραφούν παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας με πιο διαμορφωμένους χαρακτήρες. Κεντρική συνομιλήτρια της Ρέας Βιτάλη, η επιχειρηματίας της εστίασης, Φωτεινή Παντζιά, που διέβη ηπείρους και ταξίδεψε ως την Αφρική για να μπορέσει να χαρίσει στον Αγγελο την στοργή και την έγνοια που δεν είχε γνωρίσει ποτέ. «Οι άνθρωποι φοβούνται να στραφούν σε μεγαλύτερα παιδιά. Όπως τα σκυλάκια τους τα θέλουν κουτάβια έτσι και τα παιδιά τα θέλουν μωρά» υπογραμμίζει στην εξομολογητική της κουβέντα.

Στην εκπομπή γνωρίζουμε ένα ζευγάρι από τον Αίγινα η Αγγέλα Ταλέβη και ο σύζυγός της Νίκος Μιχάκης που έγιναν ανάδοχοι γονείς στον Κωνσταντίνο, ένα αγόρι που οι μόνες λέξεις που έλεγε ήταν «Ναι», «Οχι» και «Μετά», δίχως οι γιατροί να έχουν εντοπίσει κάποιο πρόβλημα στην ανάπτυξή του. Η αγάπη του ζευγαριού του έλυσε κυριολεκτικά την γλώσσα και το «Μετά» του Κωνσταντίνου έγινε μια ιστορία ευτυχίας με ένα νέο αδελφό, το δεύτερο παιδί που μπήκε στο σπιτικό. Η εγκληματολόγος Χαρά Γαλανού με τον Γάλλο σύζυγό της «συναντήθηκαν σ’ ένα ιδανικό» που μοιράζονταν και οι δυο, αλλάζοντας την μοίρα ενός αγοριού. Η Κατερίνα Δρυγιαννάκη με τη σειρά της υπερηφανεύεται πια στον πληθυντικό για τα επιτεύγματα του κοριτσιού που μεγαλώνει κοντά της, σαν αξεχώριστο «ένα» με το παιδί αυτό.

Η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλά για τις αλλαγές που επετεύχθησαν τα τελευταία χρόνια ώστε να διευκολύνεται στην Ελλάδα η αναδοχή και αναφέρεται στην τεράστια σημασία του θεσμού για μια συνεκτική κοινωνία: «Στην αναδοχή δεν μας νοιάζουν οι σεξουαλικές προτιμήσεις η θρησκευτικές πεποιθήσεις των υποψήφιων γονέων», τονίζει. Εκτός από τους ανάδοχους γονείς, η «Κεραία» επισκέπτεται την Παιδούπολη «Αγιος Ανδρέας» στον Αλιμο για να συζητήσει με τον κοινωνικό λειτουργό Ανδρέα Κασκανιώτη, την ψυχολόγο Σάρα Μάρκου και την επιμελήτρια Βάγια Τσιρέκα για τα παιδιά που ονειρεύονται μια οικογένεια και το τι σημαίνει γονεϊκότητα στην εποχή μας.

Ιδέα-Έρευνα: Ρέα Βιτάλη
Σκηνοθεσία: Αρης Λυχναράς
Αρχισυνταξία: Μαργαρίτα Πουρνάρα
Παραγωγή: Θόδωρος Καββαδάς
Σύμβουλος επικοινωνίας & Έρευνα: Μυρένα Χατζηβασιλείου

Παρουσίαση: Ρέα Βιτάλη



Το άρθρο 13Ιον2021 – Κεραία εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertflix.gr/ellinika-docs/keraia/13ion2021-keraia/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: 13Ιον2021 – Κεραία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">