ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Νέα μελέτη: Η 17η Νοεμβρίου 2019 ως πιθανή για το πρώτο κρούσμα Covid-19 στην Κίνα

Το πρώτο περιστατικό Covid-19 εμφανίστηκε μεταξύ των αρχών Οκτωβρίου και των μέσων Νοεμβρίου 2019 στην Κίνα, με πιο πιθανή ημερομηνία την 17η Νοεμβρίου. Ο προσδιορισμός έγινε απο Βρετανούς ερευνητές,  που εκτιμούν ότι το περιστιτικό αυτό με βάση το μαθηματικό μοντέλο που ανέπτυξαν εμφανίστηκε  στην Κίνα, μερικές εβδομάδες νωρίτερα από την επίσημη ημερομηνία έναρξης της πανδημίας, που τοποθετείται στις αρχές Δεκεμβρίου στην πόλη Γουχάν.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κέντ, με επικεφαλής τον δρα Ντέηβιντ Ρόμπερτς, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό “PLoS Pathogens“, χρησιμοποίησαν ένα μαθηματικό μοντέλο για να κάνουν τους υπολογισμούς τους. Η μελέτη τους ενισχύει την πεποίθηση αρκετών επιστημόνων ότι η πανδημία είχε ξεκινήσει νωρίτερα και εξαπλώθηκε στη συνέχεια με γρήγορο ρυθμό.

Με βάση τις νέες εκτιμήσεις, το πρώτο κρούσμα εκτός Κίνας συνέβη στην Ιαπωνία στις 3 Ιανουαρίου 2020, το πρώτο κρούσμα στην Ευρώπη υπήρξε στην Ισπανία στις 12 Ιανουαρίου 2020 και το πρώτο στις ΗΠΑ στις 16 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η εμφάνιση του νέου κορονοϊού -προτού μολύνει ανθρώπους- πρέπει να συνέβη λίγο νωρίτερα το φθινόπωρο του 2019, χωρίς να έχουν πάντως άποψη για την προέλευση του ιού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Xinhua, AFP, Reuters

 

.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Νέα μελέτη: Η 17η Νοεμβρίου 2019 ως πιθανή για το πρώτο κρούσμα Covid-19 στην Κίνα εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/frontpage/nea-meleti-i-17i-noemvrioy-2019-os-pithani-gia-to-proto-kroysma-covid-19-stin-kina/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Νέα μελέτη: Η 17η Νοεμβρίου 2019 ως πιθανή για το πρώτο κρούσμα Covid-19 στην Κίνα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">