ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γύρος Γαλλίας 4ο etape: Ιστορική νίκη Cavendish με «Ελληνικό χρώμα»

Γύρος Γαλλίας 4ο etape: Ιστορική νίκη Cavendish με «Ελληνικό χρώμα»

Ο Mark Cavendish, ο ποδηλάτης της Deceuninck-QuickStep που εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο Tour de France την τελευταία στιγμή, πήρε μια άξια και πολύ σημαντική νίκη, στο 4ο etape του αγώνα. Έχοντας πάρει την τελευταία του νίκη το 2016 με πολλές δύσκολες στιγμές να ακολουθούν, έφτασε κοντά στην ολοκλήρωση της καριέρας του όχι με τον ιδανικό τρόπο. Ζήτησε μια τελευταία ευκαιρία από τον ιδιοκτήτη της Deceuninck-QuickStep ο οποίος του την έδωσε χωρίς να δεσμευθεί σε ποιούς αγώνες θα τον έβαζε να τρέξει. Μαζί με την ευκαιρία αυτήν, του έδωσε και τον Βασίλη Αναστόπουλο, τον Έλληνα Πρωταθλητή και προπονητή της ομάδας για να τον προετοιμάσει.

Στα πλαίσια της προετοιμασίας, ο Αναστόπουλος έφερε τον Cavendish στην Ελλάδα για προπόνηση ενώ είχε ήδη πάρει νίκες σε etape στον Γύρο Τουρκίας και ακολούθησε νίκη και στο Βέλγιο. Ο πρόσφατος τραυματισμός του βασικού sprinter της Deceuninck-QuickStep, Sam Bennett, αποδείχθηκε σοβαρός, δεν του επέτρεψε να συμμετέχει κι έτσι η ομάδα έδωσε την ευκαιρία στον Cavendish. Έχοντας πλήρη υποστήριξη από την Deceuninck-QuickStep, έφτασε στη νίκη σε ένα etape που είχε πάρει την 3η και τελευταία νίκη του το 2015, το προηγούμενο διάστημα που συμμετείχε με την Deceuninck-QuickStep. Το 4ο etape ξεκίνησε με διαμαρτυρία των αθλητών.

Θέλοντας να δείξουν στους διοργανωτές τη δυσαρέσκεια τους σε σχέση με το πως εξελίσσεται ο αγώνας, με τις πολλές πτώσεις που κάποιες από αυτές οφείλονται στη σχεδίαση του αγώνα, σταμάτησαν λίγο αφού δόθηκε το ελεύθερο με σκοπό να μείνουν ένα λεπτό σταματημένοι. Αφού ξεκίνησαν και πάλι, δεν υπήρχε ιδιαίτερη θέληση να αποσπαστούν κάποιοι αθλητές καθώς το peloton συνέχισε να κινείται πολύ αργά για τα επόμενα 10 χιλιόμετρα. Την κίνηση έκαναν οι Brent Van Moer (Lotto Soudal) και Pierre-Luc Périchon (Cofidis) οι οποίοι αποσπάστηκαν χωρίς να αντιδράσει το peloton. Έμειναν μπροστά οι δυό τους και στα 14 χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό ο Van Moer αύξησε το ρυθμό του και άφησε πίσω του τον Périchon. Το peloton άργησε να αντιδράσει και μπήκαν στο τελευταίο χιλιόμετρο με διαφορά που έδινε πολλές ελπίδες στον Van Moer. Το τελικό sprint άνοιξε ο νικητής της 3ης μέρας, Tim Merlier με την Alpecin Fenix να έχει αλλάξει τακτική και να δουλεύει για τον Jasper Philipsen που την προηγούμενη μέρα βοήθησε τον Merlier να πάρει τη νίκη.

Οι Alaphilippe και Morkov δούλεψαν για τον Cavendish ο οποίος είχε τη δύναμη και το ρυθμό να επιβληθεί και να πάρει τελικά την 31η νίκη του στο Tour de France έχοντας μάλιστα αλλάξει και ποδήλατο λόγω μηχανικής βλάβης στο 52ο χιλιόμετρο. Στη 2η θέση τερμάτισε ο Nacer Bouhanni (Arkea-Samsic) που είναι σταθερά μέσα στους διεκδικητές και δείχνει να έρχεται η σειρά του. Στην 3η θέση τερμάτισε ο Jasper Philipsen (Alpecin-Fenix) ενώ ο Peter Sagan που ενεπλάκη στηυν τελευταία πτώση της 3ης μέρας και ένιωθε πόνους στο γόνατο, τερμάτισε 5ος.

Σε συνδυασμό με τους βαθμούς του 3ου στο ενδιάμεσο sprint που κατέκτησε ο Mark Cavendish, πέρασε επικεφαλής στης κατάταξης των πόντων και θα φορά την πράσινη φανέλα. Στη γενική κατάταξη, ο Mathieu van der Pοel διατήρησε την κίτρινη φανέλα έχοντας στα 8 δευτερόλοεπτα πίσω του τον Julian Alaphilippe. O Ide Schelling διατηρεί την πουά φανέλα των αναβάσεων χωρίς να δυσκολευτεί αφού δεν υπήρχε κάποια σχετική δοκιμασία στο 4ο etape και ο Tadej Pogacar διατηρεί τη λευκή φανέλα των νέων. Το 5ο etape είναι ατομική χρονομέτρηση με μήκος 27,2 χιλιόμετρα.

Η πρώτη 20άδα μετά το 4ο etape

1 Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) 16:19:10
2 Julian Alaphilippe (Deceuninck-QuickStep) 0:00:08
3 Richard Carapaz (Ineos Grenadiers) 0:00:31
4 Wout Van Aert (Jumbo-Visma) =
5 Wilco Kelderman (Bora-Hansgrohe) 0:00:38
6 Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) 0:00:39
7 Enric Mas Nicolau (Movistar Team) 0:00:40
8 Nairo Quintana (Arkea-Samsic) =
9 Pierre Latour (TotalEnergies) 0:00:45
10 David Gaudu (Groupama-FDJ) 0:00:52
11 Alexey Lutsenko (Astana-Premier) =
12 Sergio Higuita Garcia (EF Education) =
13 Bauke Mollema (Trek-Segafredo) =
14 Rigoberto Uran (EF Education) =
15 Esteban Chaves (BikeExchange) =
16 Vincenzo Nibali (Trek-Segafredo) 0:00:55
17 Jakob Fuglsang (Astana-Premier) =
18 Geraint Thomas (Ineos Grenadiers) 0:01:07
19 Sonny Colbrelli (Bahrain Victorious) 0:01:12
20 Primoz Roglic (Jumbo-Visma) 0:01:35

 

sports.ert.gr.



Το άρθρο Γύρος Γαλλίας 4ο etape: Ιστορική νίκη Cavendish με «Ελληνικό χρώμα» εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://sports.ert.gr/featured/gyros-gallias-4o-etape-istoriki-niki-toy-cavendish/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γύρος Γαλλίας 4ο etape: Ιστορική νίκη Cavendish με «Ελληνικό χρώμα» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">