ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κ. Χατζηδάκης: Εγγύηση για 8ωρο και υπερωρίες η ψηφιακή κάρτα εργασίας

Στον τρόπο λειτουργίας της νέας ψηφιακής κάρτας εργασίας αναφέρθηκε ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις 6». Ο υπουργός επισήμανε ότι στο εξής θα γίνεται ψηφιακή καταγραφή του 8ώρου, των υπερωριών και όλων των στοιχείων απασχόλησης του εργαζομένου.

«Φέρνουμε για οκτάωρο και υπερωρίες την ψηφιακή κάρτα απασχόλησης, η οποία αποτελεί εγγύηση» είπε, σημειώνοντας ότι θα δημιουργηθεί μια εφαρμογή για smartphones ώστε να καταγράφονται τα εν λόγω στοιχεία. «Οι υπερωρίες όχι μόνο απλώς πληρώνονται, αλλά αυξάνονται κιόλας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Χατζηδάκης.

Σημείωσε ακόμη, ότι η διευθέτηση του χρόνου εργασίας θα γίνεται με πρωτοβουλία του εργαζομένου, ενώ θα είναι άκυρη η απόλυση αν ο εργοδότης πάρει την πρωτοβουλία.

«Διευρύνουμε τον μακρύ κατάλογο προστασίας του εργαζομένου»

«Σήμερα υπάρχει ένας μακρύς κατάλογος προστασίας του εργαζομένου. Τον κρατάμε και τον διευρύνουμε. Βάζουμε την διευθέτηση και μια αντίστοιχη ρύθμιση για την τηλεργασία αλλά και την πατρότητα» τόνισε ακόμη, ενώ πρόσθεσε: «Όταν υπάρχει ένταση στη σχέση εργοδότη – εργαζόμενου, ο δεύτερος αποχωρώντας θα παίρνει αποζημίωση μπορεί και τριπλάσια από την έως τώρα».

Τοποθετούμενος στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, ο ίδιος επισήμανε: «Δεν κάνουμε συζήτηση για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου. Μιλούν για κάτι ανύπαρκτο. Πόσο πια ψέματα για το οκτάωρο και τις υπερωρίες. Είναι ένα μέτρο που ίσχυε με όλες τις κυβερνήσεις. Υιοθετούμε ευρωπαϊκή οδηγία που υπεγράφη επί ΣΥΡΙΖΑ». Είπε δε, ότι υπάρχει ήδη στο 54% των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων το μέτρο αυτό.

«Η συζήτηση τώρα πρέπει να εστιαστεί στην εφαρμογή του νομοσχεδίου», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Αναφερόμενος στην Επιθεώρηση Εργασίας, ο Κωστής Χατζηδάκης έκανε γνωστό ότι πλέον ως υπηρεσία δεν θα ανήκει πλέον στο υπουργείο Εργασίας και θα αναβαθμιστεί.

Πηγή: ΕΡΤ – Εκπομπή «Από τις 6»

www.ertnews.gr



Το άρθρο Κ. Χατζηδάκης: Εγγύηση για 8ωρο και υπερωρίες η ψηφιακή κάρτα εργασίας εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/politiki/k-chatzidakis-eggyisi-gia-8oro-kai-yperories-i-psifiaki-karta-ergasias/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κ. Χατζηδάκης: Εγγύηση για 8ωρο και υπερωρίες η ψηφιακή κάρτα εργασίας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">