ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γ. Σαρόγλου στο Πρώτο: Μέχρι Αύγουστο θα έχει επικρατήσει στην Ελλάδα η μετάλλαξη Δέλτα (audio)

«Το δυσμενές σενάριο είναι πως στα μέσα του καλοκαιριού, έως τον Αύγουστο όλα τα στελέχη θα είναι “Δέλτα”στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη, αυτό είναι αναπόφευκτο»,  προειδοποίησε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη και τον Διονύση Χατζημιχάλη, ο Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, μέλος της εθνικής επιτροπής για τον κορονοϊό, καθηγητής Ανωτάτης Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ, Γιώργος Σαρόγλου.

Ο ιός πολλαπλασιαζόμενος άπειρες φορές, έχει μερικές μεταλλάξεις πιο μεταδοτικές, και το συγκεκριμένο στέλεχος που διαπιστώθηκε πρώτη φορά στην Ινδία, έχει την ιδιότητα να μεταφέρεται πολύ περισσότερες φορές από ότι οι άλλες, εξηγεί ο κ. Σαρόγλου. «Εάν δηλαδή το κινέζικο στέλεχος μεταδιδόταν από 1 άτομο σε 2, τώρα στην περίπτωση αυτής της μετάλλαξης μεταδίδεται σε 9. Δεν έχει όμως την ιδιότητα να μεταβάλει την ανοσολογική απάντηση του ανθρώπου και την ενίσχυσή του από τα εμβόλια”. Επομένως, υπογραμμίζει, «δεν κινδυνεύουμε να αχρηστευθούν τα εμβόλια, κινδυνεύουμε, οι ανεμβολίαστοι να μεταδίδουν τον ιό πολύ περισσότερο».

Σήμερα μάλιστα, όπως ενημερώνει είναι προγραμματισμένη διαδικτυακή σύσκεψη της εθνικής επιτροπής για την ενίσχυση του εμβολιασμού.

Ως προς το πώς θα πρέπει να χειριστούμε τα νέα δεδομένα ο καθηγητής είναι σαφής.  «Δύο πράγματα πρέπει να γίνουν, να επιταχύνουμε τον εμβολιασμό και να συνεχίσουμε τα προληπτικά μέτρα, χρήση μάσκας, αποφυγή συναθροίσεων και πλύσιμο χεριών».

Ξεκαθαρίζει μάλιστα πως η κ. Παπαευαγγέλου, στην προχθεσινή ενημέρωση, είπε πως κατεβάζουμε την μάσκα στους εξωτερικούς χώρους, όπου δεν υπάρχουν συναθροίσεις. «Όταν πάω σε ένα πάρκο μόνος μου ή με το παιδί μου. Όταν όμως πας σε μια λαϊκή αγορά, στα μαγαζιά, πρέπει να την βάλεις», διευκρινίζει ο Γιώργος Σαρόγλου.

Υπάρχει, λέει ο κ. Σαρόγλου,  μια ομάδα ανθρώπων που τα αρνούνται, δεν τα πιστεύουν, άρα εκεί η πολιτεία πρέπει να ενημερώσει, να κάνει διαχείριση της κρίσης. «Σε άλλες χώρες, όπως στις ΗΠΑ, στην Νοτιοανατολική Ασία, την Αυστραλία, την Ιαπωνία, εμφανίζονται τεχνικές, όπως χρήση του όπλου της απαγόρευσης, να έχει κοινωνικές δραστηριότητες κάποιος, όπως με ένα μίνιμουμ του μισθού να μην εργάζονται, να μένουν σπίτι τους».

Αναφορικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού ο κ. Σαρόγλου, λέει πως πρέπει οπωσδήποτε να εφαρμοστεί και «αυτό που συζητάμε από Σεπτέμβριο, είναι δύο ομάδες, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και στα γηροκομεία. Στο εξωτερικό αυτό δεν το συζητάνε καν».

www.ertnews.gr



Το άρθρο Γ. Σαρόγλου στο Πρώτο: Μέχρι Αύγουστο θα έχει επικρατήσει στην Ελλάδα η μετάλλαξη Δέλτα (audio) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/roi-idiseon/g-sarogloy-sto-proto-mechri-aygoysto-tha-echei-epikratisei-stin-ellada-i-delta-audio/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γ. Σαρόγλου στο Πρώτο: Μέχρι Αύγουστο θα έχει επικρατήσει στην Ελλάδα η μετάλλαξη Δέλτα (audio) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">