ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Bουλή: Νόμος του κράτους το εργασιακό νομοσχέδιο με 158 ψήφους υπέρ

‘Επειτα από ένα τριήμερο  έντονων πολιτικών αντιπαραθέσεων για το εργασιακό νομοσχέδιο, στην Ολομέλεια της Βουλής και μετά από μετωπική σύγκρουση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη με τον αρχηγό της  αξιωματικής αντιπολίτευσης Α. Τσίρπα, ψηφίστηκε χωρίς εκπλήξεις, με ψήφους 158 υπέρ και 142 κατά ενώ προηγήθηκε ονομαστική ψηφοφορία επι όλων των άρθρων.

Κατά της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκε σύσσωμη η αντιπολίτευση, η οποία καταψήφισε επίσης τις διατάξεις για τα εργασιακά. Ωστόσο, αρκετές διατάξεις, κυρίως αυτές που σχετίζονται με την ενσωμάτωση των Οδηγιών και των Συμβάσεων του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, έλαβαν θετική ψήφο από την αντιπολίτευση, με εξαίρεση το ΚΚΕ που καταψήφισε την αρχή, τα άρθρα και το σύνολο του νομοσχεδίου.

Με εξαίρεση το ΚΚΕ, τα κόμματα της αντιπολίτευσης στήριξαν συγκεκριμένες διατάξεις που αφορούν σε δύο διεθνείς συμβάσεις και μια κοινοτική οδηγία, για τη βία στην εργασία και τη σεξουαλική παρενόχληση, καθώς και τη γονική άδεια.

Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα και τόνισε ότι από αύριο η Ελλάδα θα έχει ένα νέο νόμο που προστατεύει τους εργαζόμενους.

Σε απάντηση του ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πως η  «Η ΝΔ μόνη της κατέστρεψε το μέλλον και τις ζωές εργαζομένων και νέων».

Ο πρωθυπουργός μίλησε για ένα εκσυγχρονιστικό νομοσχέδιο ενώ σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση εξαπέλυσαν οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «βαφτίζει αναγέννηση τον μεσαίωνα» και ότι «συκοφαντεί όσους αντιδρούν και αντιστέκονται».

www.ertnews.gr



Το άρθρο Bουλή: Νόμος του κράτους το εργασιακό νομοσχέδιο με 158 ψήφους υπέρ εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/politiki/boyli-nomos-toy-kratoys-to-ergasiako-nomoschedio-me-158-psifoys-yper/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Bουλή: Νόμος του κράτους το εργασιακό νομοσχέδιο με 158 ψήφους υπέρ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">