ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κ. Μητσοτάκης: Εκτιμώ και ελπίζω οτι η απεργία θα κηρυχθεί παράνομη ώστε οι εξετάσεις να διεξαχθούν κανονικά

Στην απεργία της ΟΛΜΕ με στόχο τη μη διεξαγωγή των εξετάσεων για τα πρότυπα αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο project 2030.

«Εκτιμώ και ελπίζω οτι η απεργία θα κηρυχθεί παράνομη ώστε οι εξετάσεις να διεξαχθούν κανονικά» επισήμανε.

«Πληροφορηθήκαμε χθες δυστυχώς ότι η ΟΛΜΕ επέλεξε να προκηρύξει απεργία για να εμποδίσει εξετάσεις νέων παιδιών που θέλουν να διεκδικήσουν θέσεις σε ένα δημόσιο πρότυπο ή πειραματικό σχολείο. Για αυτό και προσφύγαμε άμεσα στη δικαιοσύνη και εκτιμώ και ελπίζω ότι η απεργία θα κηρυχθεί παράνομη έτσι ώστε οι εξετάσεις να διεξαχθούν κανονικά και να σταματήσουμε να είμαστε όμηροι τέτοιων ξεπερασμένων συνδικαλιστικών αντιλήψεων».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ακόμη ότι «μια από τις θετικές επιπτώσεις του εργασιακού νομοσχεδίου που ψηφίσαμε είναι ότι αν η απεργία κηρυχθεί παράνομη δεν θα μπορεί να επιστρέψει από το παράθυρο σε κάποιο δευτεροβάθμιο φορέα».

Ο πρωθυπουργός που λαμβάνει μέρος σε συζήτηση με θέμα «Νέοι που διαπρέπουν στην Ελλάδα και το Εξωτερικό», στο πλαίσιο των εργασιών του forum «project2030.gr» το οποίο διοργανώνει η ΟΝΝΕΔ.

Δείτε εδώ την εναρκτήρια θεματική ενότητα του project2030.gr με κεντρικό ομιλητή τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η εναρκτήρια εκδήλωση του project2030.gr Youth Forum powered by ΟΝΝΕΔ είναι υβριδική με φυσική παρουσία στο χώρο μόνο των ατόμων που επιτρέπονται με βάση τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας και θα μεταδοθεί ολόκληρη ζωντανά μέσω του καναλιού της ΟΝΝΕΔ στο YouTube:

https://youtu.be/qKw5XiY-0es

Το αναλυτικό πρόγραμμα με όλες τις θεματικές συζητήσεις μπορείτε να βρείτε εδώ:

https://project2030.gr/programme/

www.ertnews.gr



Το άρθρο Κ. Μητσοτάκης: Εκτιμώ και ελπίζω οτι η απεργία θα κηρυχθεί παράνομη ώστε οι εξετάσεις να διεξαχθούν κανονικά εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/politiki/live-omilia-kyriakoy-mitsotaki-sto-synedrio-tis-onned/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κ. Μητσοτάκης: Εκτιμώ και ελπίζω οτι η απεργία θα κηρυχθεί παράνομη ώστε οι εξετάσεις να διεξαχθούν κανονικά Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">