ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Έρικσεν… μια ζωή νικητής

ΤΟΥ ΙΩΣΗΦ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Από μικρός ντριμπλάρει. Γιος δυο γονιών μεσαίας τάξης, δεν του έλειψε κάτι, δεν έχει τα φτωχά χρόνια πολλών ποδοσφαιριστών. Ακούμπησε μπάλα για πρώτη φορά στην κωμόπολη και γενέτειρα του το Μίντελφαρτ, ένα χωριό 15.000 κατοίκων.

Όλα είναι ήσυχα εκεί, η ζωή κυλά χωρίς περιπέτειες. Έγινε γνωστό λόγω του Έρικσεν. Εξάλλου είναι ο πιο γνωστός Δανός αθλητής αλλά και η αδελφή του η Λουίζ παίζει στην γυναικεία εθνική ομάδα της Δανίας. Το 2005 έφυγε από το χωριό για ένα μεγαλύτερο το Οντένσε. Η ικανότητα του στο dribbling, η δύναμη στο σουτ προσέλκυσαν πολλούς scouts. Η Τσέλσι τον ζήτησε επίσημα αλλά ο πατέρας του αρνήθηκε, δεν του άρεσε ο τρόπος που μεταχειρίζονται τους νεαρούς ποδοσφαιριστές οι Λονδρέζοι.

Υπάρχει όμως ένα μεγάλο ευρωπαϊκό κλαμπ που δεν χρειάζεται να πείσει για τις προθέσεις χρησιμοποίησης ταλέντων. Ο Άγιαξ. Ο Γιόν Όλσεν που τον ανακάλυψε είχε φέρει τον Ζλάταν Ιμπραχιμοβιτς στον Άγιαξ. Δικαιώθηκαν αμφότεροι. Στον Άγιαξ σάρωσε τα πάντα. Πήρε πρωταθλήματα, κύπελλα,  φόρεσε το μαγικό 10 και έγινε mvp της Έρε Ντιβίζιε.

Η Τότεναμ έδωσε 13 εκ. Ευρώ και τον έφερε στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο Έρικσεν μάγεψε, ντρίμπλαρε εκ νέου όλη την Ευρώπη. Πρωταγωνιστής των Σπερς μαζί με τον Κέιν και τον Σον έφτασε μια ανάσα από το να κατακτήσει την Πρέμιερ Λιγκ και το Champions League. Τον τίτλο στην Αγγλία τον έχασε από την Λέστερ του Ρανιέρι στις λεπτομέρειες, το Champions League  στον τελικό από την Λίβερπουλ.

Η Ίντερ έδωσε 27 εκ. Ευρώ και τον έφερε στο Μιλάνο έχοντας το όνειρο ότι μαζί του θα πάρει πρωτάθλημα μετά από 11 χρόνια. Το έκανε και αυτό. Έφερε τον τίτλο μετά από μια μαγική χρόνια. Χθες στο πιο δύσκολο ματς, με τον πιο δύσκολο αντίπαλο ντρίμπλαρε και πάλι. Θα βγει νικητής. Το κάνει σε όλη του την ζωή.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Έρικσεν… μια ζωή νικητής εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/frontpage/eriksen-mia-zoi-nikitis/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Έρικσεν… μια ζωή νικητής Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">