ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Βρέθηκαν οι κλεμμένοι πίνακες Πικάσο και Μοντριάν της Εθνικής Πινακοθήκης – Οι τελευταίες πληροφορίες

Εντοπίστηκαν ύστερα από 9 χρόνια ο πίνακας του Πάμπλο Πικάσο το «Γυναικείο κεφάλι» της Ντόρα Μάαρ και ο «Ανεμόμυλος Στάμμερ» του Πιετ Μοντριάν που είχαν κλαπεί από την Εθνική Πινακοθήκη τα ξημερώματα της 9ης Ιανουαρίου του 2012. Μέχρι στιγμής, έχει συλληφθεί ένας 49χρονος Έλληνας, που ομολόγησε την κλοπή και ανακρίνεται αυτή την ώρα στη ΓΑΔΑ.

Ο 49χρονος φέρεται να υπέδειξε πού είχε τα έργα τα οποία εντοπίστηκαν σε μια «καβάτζα» στην Κερατέα.

Ο δράστης είχε κλέψει και ένα σχέδιο των αρχών του 17ου αιώνα που αποδίδεται στον Ιταλό Γκουλιέλμο Κάτσια.

Είχε επιχειρήσει να κλέψει άλλον έναν πίνακα, το «Τοπίο» του Μοντριάν και πάλι, αλλά έγινε αντιληπτός από φύλακα και παράτησε την προσπάθειά του στη μέση, αφήνοντας πίσω κι έναν χαρτοκόπτη.

Ο φύλακας είχε κάνει λόγο για έναν άντρα ψηλό και αδύνατο, ο οποίος φορούσε σκούρα ρούχα αλλά δεν είχε καλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Λόγω της ανάκτησης των κλεμμένων πινάκων από την Εθνική Πινακοθήκη, την Τρίτη, στις 11 το πρωί, οι Υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη θα προβούν σε κοινές δηλώσεις στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι πίνακες εντοπίστηκαν από το τμήμα διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής που όλα αυτά τα χρόνια ερευνούσε την υπόθεση χωρίς διακοπή.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Βρέθηκαν οι κλεμμένοι πίνακες Πικάσο και Μοντριάν της Εθνικής Πινακοθήκης – Οι τελευταίες πληροφορίες εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/vrethike-o-klemmenos-pinakas-pikaso-tis-ethnikis-pinakothikis/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Βρέθηκαν οι κλεμμένοι πίνακες Πικάσο και Μοντριάν της Εθνικής Πινακοθήκης – Οι τελευταίες πληροφορίες Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">