ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στην Αίγυπτο

Εβδομάδα έντονης διπλωματικής κινητικότητας είναι αυτή που ξεκίνησε για τα ελληνοτουρκικά και τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο. Αντίστροφη μέτρηση για τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε, στις 24 και 25 Ιουνίου στις Βρυξέλλες και ο πρωθυπουργός επισκέπτεται την Αίγυπτο.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά την επίσκεψη του θα υπογραμμισθεί εκ νέου η ανάγκη σεβασμού του διεθνούς δικαίου και ειδικά της αρχής της καλής γειτονίας, ως βάση για την ανάπτυξη των σχέσεων των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου.

Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αιγύπτιο πρόεδρο, Αλ Σίσι, στις 12 το μεσημέρι, στο Κάιρο, αποτελεί μια ευκαιρία για επιβεβαίωση των εξαιρετικών διμερών σχέσεων Ελλάδος – Αιγύπτου, αλλά και της στρατηγικής φύσης των σχέσεων των δύο χωρών.

Πάντως, συναντίληψη ανάμεσα σε Αθήνα και Κάιρο απαντάται και για περιφερειακά ζητήματα, όπως αυτό της επίτευξης πολιτικής λύσης στη Λιβύη, επί τη βάσει των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και της Διαδικασίας του Βερολίνου.

Επιπλέον, διαπιστώνεται πεδίο διμερούς συνεργασίας στον οικονομικό και τον εμπορικό τομέα, καθώς και στον τομέα της πράσινης ενέργειας.

Στο Κάιρο, εκτός από τις συναντήσεις με τον Πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι και τον Πρωθυπουργό Μοσταφά Μαντμπούλι, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με μέλη της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου. Στη συνέχεια θα μεταβεί στην Αλεξάνδρεια, όπου θα επισκεφθεί το Πατριαρχείο, και θα έχει συνάντηση με τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β΄.

Πηγές: ΕΡΤ. Α’ Πρόγραμμα

www.ertnews.gr



Το άρθρο Επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στην Αίγυπτο εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/politiki/episkepsi-toy-k-mitsotaki-stin-aigypto/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στην Αίγυπτο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">